Ce i-ar fi determinat pe judecători să anuleze mandatul de arestare al sociologului Alfred Bulai

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sociologul Alfred Bulai își va petrece următoarele 23 de zile în arest la domiciliu. Asta pentru că judecătorii Tribunalului București i-au anulat mandatul de arestare preventivă. Decizia este definitivă.

Alfred Bulai în arest la domiciliu FOTO Inquam Photos / Cosmin Enache
Alfred Bulai în arest la domiciliu FOTO Inquam Photos / Cosmin Enache

Judecătorii au decis ca sociologul să fie plasat în arest la domiciliu după ce acesta a făcut infarct în arestul Poliției. 

Conform hotărârii instanței, pe durata arestului la domiciliu acesta are mai multe obligaţii. Trebuie să se prezinte în faţa organului de urmărire penală şi a judecătorului de drepturi şi libertăţi ori de câte ori este chemat. De asemenea, nu trebuie să comunice, direct sau indirect, pe nicio cale cu persoanele vătămate și cu martorii din dosar.

Poliția Sectorului 6 București a fost stabilită pentru a supraveghea executarea măsurii arestului la domiciliu, stabilită pe numele profesorului.

Alfred Bulai a fost arestat preventiv pe 5 septembrie, în urma unei decizii a Judecătoriei Sectorului 1, însă el a contestat hotărârea magistraţilor. La o zi după ce a fost arestat, fostul profesor de la SNSPA a fost scos din Arestul Poliţiei şi transportat la Spitalul Militar „Carol Davila", fiind suspect de infarct.

Fostul profesor de la SNSPA este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală.

Una dintre victime a mărturisit în detaliu cum a fost agresată și hărțuită de Bulai. Conform procurorilor, studenta a fost hărțuită sexual în perioada iulie 2022 – mai 2024. Calvarul ar fi început pentru tânără, în 4 iulie 2022, în timpul stagiului de practică efectuat în comuna Sadova, din județul Suceava. Aflată în camera profesorului, pentru prezentarea raportului de activitate sau a fișei de evaluare, studentei i-a fost cerut de Bulai să se dezbrace de tricou.

Hărțuirea a continuat și pe parcursul anului 2023. Între 29 iunie și 9 iulie 2023, în cadrul unui alt stagiu de practică, efectuat în comuna Albac din județul Alba, Bulai i-a cerut tinerei să se dezbrace atât de tricou, cât și de sutien, în fața sa.

De asemenea, în aceeași perioadă a îmbrățișat-o, fără voia ei, și a încercat-o să o sărute forțat: „a comis împotriva persoanei vătămate acte de natură sexuală materializate în îmbrățișări, încercarea de a o săruta cu forța precum și atingeri cu tentă sexuală la nivelul spatelui, umerilor și picioarelor”, susțin procurorii.

Câteva luni mai târziu, în perioada decembrie 2023 – mai 2024, profesorul  i-ar fi cerut studentei sale să întrețină relații sexuale cu el.

Profitând de poziția de autoritate asupra persoanei vătămate decurgând din relația cadru didactic – student, a pretins din partea acesteia, în mod indirect și repetat, prin sugestii sexuale conotative, favoruri de natură sexuală, respectiv să întrețină relații sexuale.”, mai arată procurorii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite