Curtea de Apel a admis contestaţia în anulare a lui Dan Voiculescu. Judecătorii vor lua în discuţie anularea pedepsei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Bucureşti a admis în principiu contestaţia în anulare formulată de Dan Voiculescu împotriva deciziei prin care a fost condamnat la 10 de închisoare în dosarul ICA. Cererea va fi discutată pe 11 noiembrie.

Fondatorul PC este încarcerat la penitenciarul Rahova, în regim închis, unde execută o pedeapsa de 10 ani de închisoare.

Voiculescu, alături ceilalţi şase condamnaţi la pedepse cu executare din dosarul ICA - Sorin Pantiş, Jean Cătălin Sandu, Corneliu Popa, Flavius Adrian Pop, Vlad Nicolae Săvulescu şi Gheorghe Mencinicopschi - se află încarceraţi, din 8 august, la Penitenciarul Rahova.

Atunci, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv în dosarul „ICA”, pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, şi Sorin Pantiş, fost ministru, la şapte ani de închisoare.
 
În acelaşi dosar, fostul director al Agenţiei Domeniilor Statului (ADS) Corneliu Popa, a fost condamnat la opt ani de închisoare, iar Jean Cătălin Sandu, fost şef al Direcţiei Juridice din ADS, a primit şase ani de închisoare. Tot la şase ani de închisoare a fost condamnat Vlad Nicolae Săvulescu, fost şef al Direcţiei de Privatizare-Concesionare din ADS.
 
Flavius Adrian Pop, fost şef de serviciu în ADS, a fost condamnat la cinci ani cu executare. Gheorghe Sin şi Constantin Baciu au primit patru ani de închisoare cu suspendare, iar Vica Ene şi Grigore Marinescu, trei ani, tot cu suspendare.

Voiculescu va executa pedeapsa în regim închis, după cum a decis o comisie din cadrul Penitenciarului Rahova.

Potrivit legii, persoanele condamnate la mai mult de trei ani de închisoare execută pedeapsa în regim închis de detenţie. Regimul se stabileşte şi în funcţie de vârsta deţinutului, starea de sănătate şi antecedentele penale ale acestuia.

Cât va sta Voiculescu în spatele gratiilor

Dan Voiculescu nu va sta însă mai mult de 3,4 ani după gratii. Chiar dacă a primit zece ani de închisoare, şeful Intact are peste 60 de ani, şi de aceea va executa o treime din pedeapsa totală. Potrivit legii, „în cazul condamnatului care a împlinit vârsta de 60 de ani, se poate dispune liberarea condiţionată, după executarea efectivă a unei treimi din durata pedepsei, în cazul închisorii ce nu depăşeşte 10 ani”.

Mai mult, Voiculescu îşi mai poate reduce din pedeapsă dacă scrie mai multe cărţi, cum de altfel a şi declarat că va face. Astfel, mogulului i se pot reduce 45 de zile pentru prima lucrare scrisă şi câte 30 de zile pentru următoarele.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite