CSM l-a suspendat din funcţie pe procurorul din Caracal care nu a permis intrarea în locuinţa lui Gheorghe Dincă până la ora 6:00 dimineaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consiliului Superior al Magistraturii
Consiliului Superior al Magistraturii

Consiliul Superior al Magistraturii  l-a suspendat din funcţie pe procurorul din Caracal care nu a permis intrarea în locuinţa lui Gheorghe  Dincă până la ora 6:00 dimineaţa.

”Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis (…) suspendarea din funcţie a domnului P.C.O., procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, pe perioada desfăşurării cercetării disciplinare. Secţia a apreciat că procedura disciplinară desfăşurată la acest moment faţă de procuror este de natură să aducă atingere prestigiului justiţiei. Asupra fondului abaterii disciplinare Secţia pentru procurori se va pronunţa în eventualitatea exercitării acţiunii disciplinare de către Inspecţia Judiciară”, se arată în comunicatul transmis de Consiliu.

Decizia CSM vine la o zi după ce Inspecţia Judiciară a demarat cercetarea disciplinară şi a cerut suspendarea procurorului  procurorului Cristian Ovidiu Popescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, pe care îl acuză de exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă pentru că nu a permis intrarea în locuinţa lui Gheorghe Dincă înainte de ora 6:00 dimineaţa, joia trecută.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite