CSM a decis încetarea activităţii pentru cei trei procurori de la DNA Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CSM - Consiliului Superior al Magistraturii din Bucureşti FOTO Inquam / George Călin
CSM - Consiliului Superior al Magistraturii din Bucureşti FOTO Inquam / George Călin

Secţia pentru procurori CSM a decis, vineri, încetarea activităţii pentru cei trei procurori de la DNA Ploieşti, respectiv Alfred Savu, Giluela Deaconu şi Elena Cerasela Răileanu, aceştia urmând a se întoarce la unităţile de parchet de la care provin.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti pentru procurorul Alfred Savu şi revenirea la Parchetul de pe lângă

Tribunalul Prahova, unitate de parchet de la care provine, pentru Giluela Deaconu şi revenirea la Parchetul de pelângă Judecătoria Câmpina şi pentru Elena Cerasela Răileanu şi revenirea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Moreni.

Decizia Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii vine după ce procurorul şef adjunct DNA Călin Nistor, care asigură conducerea Direcţiei, a trimis, joi, Secţiei de procurori a CSM solicitarea avizului de revocare din funcţia de procuror DNA Ploieşti pentru Lucian Onea şi cereri de încetare a activităţii pentru cei trei procurori de la aceeaşi structură.

Mai mulţi procurori de la DNA Ploieşti au fost citaţi să se prezinte joi la Parchetul General, la Secţia pentru ancheta magistraţilor, în dosarul în care sunt cercetaţi fostul şef DNA Ploieşti, Lucian Onea şi fostul procuror Mircea Negulescu. Cei doi sunt acuzaţi că au constrâns anumiţi martori să facă sesizări şi tabele false cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”. Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre o sesizare întocmită de către fostul deputat Vlad Cosma pe numele unui cetăţean din Chişinău, Serghei Petruş. Vlad Cosma ar fi fost ameninţat de către Lucian Onea că îi va întocmi dosar penal surorii acestuia, Andreei Cosma. Ulterior, Vlad Cosma a declarat public că Serghei Petruş nu există.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite