Cinci români acuzaţi că au intermediat pe internet comenzi pentru servicii de asasinare la comandă, reţinuţi la cererea SUA VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Cinci cetăţeni români care ar fi administrat pagini de internet ce oferă servicii de contractare pentru asasinate la comandă sunt audiaţi la această oră.

„Poliţişti Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, efectuează cercetări într-o cauză penală, deschisă în urma transmiterii, de către autorităţile din Statele Unite ale Americii, a unei cereri de comisie rogatorie, care priveşte mai mulţi cetăţeni români, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, instigare la infracţiunea de omor şi spălare de bani”, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de DIICOT.

În fapt, investigaţia vizează un grup de persoane, care ar fi administrat pagini de internet care oferă servicii de asasinare la comandă.  

„Aceste site-uri sunt accesibile numai printr-o anumită reţea, care foloseşte softuri ce maschează traficul prin internet al utilizatorilor, prin criptarea şi direcţionarea traficului prin relee intermediare. Site-urile par să accepte plata serviciilor, exclusiv, prin monedă virtuală”, precizează sursa citată.

Autorităţile Statelor Unite ale Americii au stabilit că un grup de cinci persoane, aflate în România, ar fi lucrat împreună, la administrarea site-urilor şi spălarea câştigurilor infracţionale.

În vederea completării probatoriului, la data de 6 aprilie au fost puse în executare 7 mandate de percheziţie domiciliară, la adrese din judeţele Gorj şi Hunedoara, folosite de către 5 suspecţi.

Astfel, au fost descoperite şi ridicate calculatoare, telefoane, înscrisuri şi indisponibilizaţi 30.000 de lei. Prejudiciul total este de aproximativ 500.000 de euro.

Totodată, cele 5 persoane bănuite au fost conduse la sediile de poliţie din judeţele unde au fost efectuate percheziţiile domiciliare, în vederea audierii. 

La acţiune, au participat şi reprezentanţi ai Homeland Security Investigations - United States of America şi ai Ambasadei SUA la Bucureşti - DIPLOMATIC SECURITY SERVICE. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite