Când ar urma să anunțe Statele Unite ridicarea vizelor pentru români

0
Publicat:

Autoritățile din Statele Unite ar urma să anunțe, pe data de 15 octombrie, decizia finală referitoare la ridicarea vizelor pentru români.

foto SUA viza
România ar urma să se „califice” în programul Visa Waiver din 2025 FOTO Arhivă

Potrivit unor surse guvernamentale consultate de „Adevărul”, decizia legată de vize pentru cetățenii români ar urma să se aplice începând cu anul viitor.

De asemenea, în această perioadă a anului, Guvernul României derulează campania „Calificăm România”, care vizează includerea României în programul internațional Visa Waiver.

„Lansăm și campania «Calificăm România» și ne propunem, făcând o analogie cu fotbalul, să calificăm Romania în programul Visa Waiver, având destinația de a călători în Statele Unite fără viză! Exista o oportunitate uriașă, valabilă doar până pe 30 septembrie. De aceea rog toți cetățenii români care au vize valabile de tip B1 sau B2 și cei care au avut o astfel de viză trebuie să aplice pentru reînnoirea vizei. Așa vom atinge acea rată de refuz de maxim de 3% și sunt convins că, mobilizând cât mai mulți români în această campanie, vom călători în Statele Unite de anul viitor fără vize”, a anunțat Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern din 18 iulie.

Pe 12 mai, premierul Marcel Ciolacu a declarat că este ferm convins că nu o să mai primim vize cu SUA până în octombrie. Premierul a subliniat că românii trebuie să continue să se mobilizeze și să meargă să-și reînnoiască vizele care au expirat.

„Suntem pe ultima sută de metri, adică până la sfârşitul anului fiscal american, care se termină la 1 octombrie anul acesta, suntem convinşi că va fi îndeplinit criteriul de a fi sub 3% rată de respingere din toate aplicaţiile cetăţenilor români pentru vize în SUA”, a susținut ambasadorul României în Statele Unite ale Americii (SUA), Dan-Andrei Muraru.

Anul trecut fiscal, care s-a încheiat la 1 octombrie 2023, am fost la o rată de respingere de peste 8%, dar anul acesta putem să fim anul acesta sub 3%, a detaliat pentru Agerpres, Muraru.

Guvernul a lansat, în iulie, campania „Calificăm România în Programul Visa Waiver”, prin care încearcă obținerea unei rate de respingere a vizelor de sub 3% - criteriu tehnic care trebuie îndeplinit. În universități și alte instituții s-au trimis adrese în care se face apel la cadrele didactice să-și reînnoiască vizele de SUA sau să aplice pentru vize. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite