Bucureştiul şi judeţul Ilfov, pe lista roşie a Madridului. Ce documente trebuie să prezinte cei care călătoresc în Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Flight Refund
Foto Flight Refund

Pasagerii provenind din Bucureşti sau din judeţul Ilfov trebuie să prezinte, începând de luni, la îmbarcarea spre Spania, certificat digital european care atestă vaccinarea cu schema completă, recuperarea post-Covid sau testarea PCR cu rezultat negativ realizată în ultimele 72 de ore anterioare călătoriei şi să completeze formularul electronic de pe aplicatia Spain Travel Health sau pe pagina www.spth.gob.es.

Bucureştiul şi judeţul Ilfov intră pe lista roşie, iar restul României rămâne pe lista verde, conform unei postări de pe pagina de Facebook a Ambasadei României în Spania.

„Începând din 30 august, la îmbarcarea pe cursele aeriene, pasagerii provenind din oraşul Bucureşti sau judeţul Ilfov trebuie: să prezinte certificat digital european care atestă vaccinarea cu schema completă, recuperarea post-Covid sau testarea PCR cu rezultat negativ realizată în ultimele 72 de ore anterioare călătoriei; să completeze formularul electronic de pe aplicatia Spain Travel Health sau pe pagina www.spth.gob.es”,conform reprezentanţei diplomatice.

Sunt exceptaţi minorii sub 12 ani de la prezentarea certificatului digital european, însă se menţine obligativitatea completării formularului electronic de către un adult pentru aceştia.

Pentru călătorii către Spania provenind din celelalte zone ale României, se menţin condiţiile anterioare care prevăd doar completarea formularului electronic de pe aplicatia Spain Travel Health sau pe pagina www.spth.gob.es

De asemenea, cetățenii români care aleg ca destinație de vacanță insulele Canare trebuie sa prezinte la momentul sosirii la hotel un test PCR sau test antigen, teste realizate cu cel mult 72 de ore înainte de momentul cazării. Testul este obligatoriu pentru toți cei care au varsta de peste 6 ani. Sunt scutiți de prezentarea testelor cei ce prezintă certificatul de vaccinare completă sau un certificat medical din care sa rezulte ca au avut Covid-19 in ultimele 6 luni.

Conform celor mai recente date, rata de infectare în Ilfov este 0,89, iar în Bucureşti este 0,74.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite