Avertizare de ninsori, vânt şi polei în toată ţara, de sâmbătă seară. Circulaţia rutieră, îngreunată din cauza vremii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În acest weekend vom avea parte de o vreme deosebit de rece pentru această perioadă    FOTO: Adevărul
În acest weekend vom avea parte de o vreme deosebit de rece pentru această perioadă    FOTO: Adevărul

Meteorologii au emis o avertizare de ninsori, vânt şi polei, valabilă în toată ţara, de sâmbătă seară până duminică dimineaţă, stratul de zăpadă care se va depune ajungând la 5-7 centimetri în sudul Moldovei, în Dobrogea şi Muntenia, inclusiv în Bucureşti. Centrul Infotrafic a anunţat că circulaţia rutieră este îngreunată din cauza vremii nefavorabile, însă niciun drum nu a fost închis încă. Pe E 85 a avut loc un accident, înainte de Domenşti.

UPDATE 15:25: Cinci maşini au fost implicate într-un accident pe drumul european E 85, înainte de localitatea Domneşti. Maşinile circulă greu din cauza zăpezii  depuse pe drumul pe care nu s-a dat cu niciun material antiderapant.

Centrul INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia rutieră oprită din cauza vremii nefavorabile sau a vreunui eveniment rutier. Însă , se circulă uşor îngreunat din cauza carosabilului umed, dar şi a numărului mare de autovehicule, pe DN1 Ploieşti - Braşov, în zona localităţii Comarnic.

Din cauza carosabilului umed şi a temperaturilor scăzute există riscul apariţiei poleiului pe anumite segmente rutiere din judeţele Braşov, Brăila, Buzău, Covasna, Harghita, Ialomiţa şi Prahova.

Poliţia le recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat autovehiculele cu anvelope de iarnă, să adapteze viteza în funcţie de starea carosabilului şi vizibilitate, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiţii de siguranţă, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi să utilizeze cu preponderenţă frâna de motor.

Accident E85 carambol ninsoare FOTO Oana Crăciun

În imagine, accidentul de pe E 85  FOTO: Oana Crăciun/Adevărul

UPDATE: Potrivit informării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), de sâmbătă, ora 20.00, şi până duminică, la ora 10.00, va ninge în jumătatea de est a ţării, iar în jumătatea de vest vor fi precipitaţii mixte şi se va forma polei.

În zona Carpaţilor Orientali, în sudul Moldovei şi în cea mai mare parte a Dobrogei şi Munteniei, inclusiv în Bucureşti, va ninge temporar. În aceste zone, se va depune un strat de zăpadă care va măsura local 5-7 centimetri, iar vântul va sufla moderat, cu rafale de 30-40 de kilometri pe oră.

În Oltenia, Transilvania şi local în Muntenia vor fi precipitaţii mixte şi se vor menţine condiţiile de polei, se mai arată în informarea ANM.


Administraţia Naţională a emis un cod galben de precipitaţii mixte ce depun polei în patru judeţe, sâmbătă, între orele 10:00 - 13:00. Codul galben de polei este valabil pentru judeţele Prahova, Buzău, Brăila şi Ialomiţa.

În acest weekend vom avea parte de o vreme deosebit de rece pentru această perioadă, cu maxime ce vor atinge, izolat, 11 grade. Specialiştii au anunţat ploi, precipitaţii mixte şi ninsori. Şi pentru Ziua Naţională a României a fost anunţată o vreme rece şi închisă.

Sâmbătă vremea este deosebit de rece pentru regiunile extracarpatice, în timp ce în restul ţării regimul termin este normal. Cerul este mai mult noros în toată ţara, fiind aşteptate precipitaţii. Specialiştii au precizat că în Muntenia şi Oltenia va ninge, în Moldova va fulgui, în timp ce în Banat, Crişana, Dobrogea şi Transilvania sunt aşteptate precipitaţii mixte.

ANM a anunţat că maximele zilei se vor încadra între -3 şi 11 grade, în timp ce minimele vor fi în jur de -6...4 grade.

În Bucureşti va continua să fie rece, maximele ajungând până la 2-3 grade. De asemenea, specialiştii au anunţat că sâmbătă vor fi precipitaţii mixte (ploi, lapoviţă şi ninsoare).

Duminică vremea va fi în continuare rece în regiunile extracarpatice, unde sunt aşteptate ninsori în cea mai mare parte a regiunilor. Specialiştii au anunţat că va ninge în Muntenia, Oltenia, Moldova şi în Transilvania, în restul ţării fiind aşteptate precipitaţii mixte.

Maximele zilei se vor încadra între -3 şi 9 grade, în timp ce minimele se vor situa între -9 şi 5 grade.

În Bucureşti sunt anunţate ninsori pentru ziua de duminică. Maxima zilei nu va depăşi 0 grade, în timp ce noapte mercurul din termometru nu va depăşi -4 grade.

Specialiştii au anunţat că pe 1 decembrie, de Ziua Naţională a României, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă, fiind anunţate ploi, precipitaţii mixte şi ninsori. Maximele zilei se vor încadra între -5 şi 7 grade, în timp ce minimele se vor situa între -9 şi 3 grade.

Au fost anunţate ploi în Banat şi Crişana, ninsori în Muntenia, Oltenia şi Moldova, în timp ce în Dobrogea şi Transilvania sunt aşteptate precipitaţii mixte.

Şi în Capitală vremea va fi mohorâtă, cu maxime de -3...-1 grad.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite