Atenţionare de vânt puternic în trei judeţe din Oltenia, cod galben de ninsori viscolite la munte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis în această dimineaţă o avertizare nowcasting de vânt puternic valabilă până la ora 10.00 în judeţele Mehedinţi, Dolj şi Olt. De asemenea, de ieri după-amiază până astăzi la ora 12.00 zonele montane se află sub cod galben de vânt puternic şi ninsori viscolite.

Avertizarea imediată de vânt puternic emisă de ANM în această dimineaţă, la ora 7.00, este valabilă până la ora 10.00 şi afectează local judeţele Mehedinţi, inclusiv municipiul Drobeta Turnu Severin, Dolj şi Olt. Potrivit meteorologilor se vor semmnaa în acest interval intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 55-60 km/h.

În acelaşi timp, pentru intervalul 11 ianuarie, ora 16.00, - 12 ianuarie, ora 12.00, a fost emisă o avertizare de cod galben de vânt puternic şi ninsori viscolite în zona de munte.

În intervalul menţionat în toate zonele de munte va ninge, iar vântul va avea intensificări cu viteze care, pe crestele înalte, mai ales ale Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, vor depăşi 80-90 km/h la rafală, viscolind şi troienind zăpada.

În restul teritoriului, vântul va sufla cu viteze de 45-55 km/h, iar în Oltenia se vor atinge 60-70 km/h la rafală. Vor fi precipitaţii slabe, predominant ninsoare în regiunile intracarpatice şi în nordul Moldovei şi mai ales ploi în sud şi sud-est. Vor fi condiţii de polei.

Recomandări pe aceeaşi temă:

METEO Cum va fi vremea luni şi marţi

Prognoza meteo pentru următoarele trei luni: valorile termice vor fi apropiate de cele normale, iar cantităţile de precipitaţii vor fi în creştere

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite