Atac cibernetic asupra site-ului PSD. Partidul anunţă că atacul a venit dinspre Federaţia Rusă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Site-ul PSD nu a fost disponibil, vineri seară, pentru aproximativ 15 minute, în urma unui atac cibernetic care, potrivit formaţiunii, ar fi venit din Federaţia Rusă.

”Site-ul Partidului Social Democrat a fost indisponibil vineri seara, timp de aproximativ 15 minute, în urma unui atac cibernetic venit dinspre Federaţia Rusă”, a transmis, vineri seară, PSD, într-un comunicat de presă.  

Potrivit sursei citate, Departamentul IT al PSD a intervenit prompt şi a repus site-ul în funcţiune.  

”Cu această ocazie, PSD îşi reafirmă apartenenţa la valorile europene şi occidentale şi condamnă invazia ilegală a Rusiei în Ucraina”, a mai transmis PSD.  

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, după ce grupul de hackeri ruşi Killnet a revendicat atacul asupra site-urilor româneşti, că nu are o problemă că este nominalizat şi el. 

Liderul PSD a explicat, despre afirmaţiile sale privind livrarea de arme către Ucraina, că declaraţia sa a fost foarte clară, şi anume că România, dacă este nevoie, este pregătită atât legal cât şi moral să facă acest pas, dar că în acest moment nu există o decizie în sensul acesta. 

Guvernul a anunţat, vineri, că în cursul dimineţii accesarea site-urilor gov.ro, mapn.ro si politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro si a site-ului unei instituţii financiare a fost afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS. 

Grupul de hackeri ruşi Killnet a revendicat atacul. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite