Ana Birchall, la final de mandat la Justiţie: Ministerul a fost sub asediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Birchall FOTO gov.ro
Ana Birchall FOTO gov.ro

Ana Birchall a declarat, marţi, la finalul mandatului de ministru al Justiţiei, că, de multe ori, Ministerul Justiţiei a fost sub asediu. „În ciuda multor presiuni, diverse interese, cred eu că am asigurat domnia legii”, a spus Birchall.

Ministrul Ana Birchall a declarat, marţi, că este mulţumită de modul în care lasă Ministerul Justiţiei şi speră ca noul ministru să continue ceea ce s-a făcut bine.

„Am asistat numeroase autorităţi inclusiv din alte state pe anumite proceduri. Am şi câştigat dintre ele. Nu pot să spun foarte mult public, de exemplu Popoviciu... Noi am câştigat în vară, e o procedură în derulare. Cred eu că ne-am îndeplinit datoria faţă de românii care o investit încredere în mine, care au investit încredere în toţi profesioniştii din acest minister, pentru că, deşi de multe ori Ministerul a fost sub asediu, şi în ciuda multor presiuni, diverse interese, cred eu că am asigurat domnia legii şi am asigurat respectul faţă de lege şi de aplicarea legii”, a spus Ana Birchall, potrivit Mediafax.

Întrebată ce sfat îi dă noului ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, în privinţa Secţiei Speciale, Birchall a răspuns că nu îşi permite să dea sfaturi.

„Nu o să îmi permit eu să dau sfaturi. Eu sper ca lucrurile bune pe care noi le-am început, pe care le-am făcut, să fie continuate”, a mai spus Ana Birchall.

Dintre proiectele începute, fostul ministru al Justiţiei a amintit de deblocarea proiectului de informatizare, în cadrul căruia în data de 5 decembrie va avea loc ultima achiziţie de calculatoare. Potrivit Anei Birchall, informatizare la nivelul instanţelor de judecată nu s-a mai realizat în ultimii 10 ani de zile. 

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite