Americanii, gata să se implice în problema maidanezilor din România: ce soluţii propune una dintre cele mai mari asociaţii din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sterilizare in loc de „ucidere in masa”, adaposturi adiacente oraselor, discutii de peste o decada cu autoritatile romane privind problema cainilor vagabonzi – fara nicio finalitate din cauza birocratiei locale. Humane Society International din SUA este gata sa se implice activ in rezolvarea problemei maidanezilor din România.

Humane Society International (HSI), una dintre cele mai mari asociatii mondiale de protectie a animalelor, a trimis o scrisoare presedintelui Romaniei si lui Sorin Oprescu cerandu-le sa reconsidere decizia privind prinderea si apoi, dupa caz, eutanasierea cainilor vagabonzi din Bucuresti.

„HSI este gata sa asiste Romania in managementul uman a populatiei de caini de pe strazi”, a subliniat in scrisoarea catre presedinte si primar Andrew Rowan, CEO si Presedinte al asociatiei americane (foto). “Am primit o multime de mail-uri de la cei ce se arata ingrijorati de deciza recenta a Parlamentului Romaniei de a permite uciderea in masa a cainilor vagabonzi din Romania. Suntem foarte ingrijorati de situatie, mai ales ca Romania, ca membra a UE, a luat o decizie care sfideaza practicile etice ale managementului cainilor stradali. Uciderea cainilor vagabonzi este inumana si ineficienta”, a mai spus directorul executiv al asociatiei, implicata in programe de reducere a cainilor de pe strazi si in tari precum Bhutan, India, Mauritius si Filipine.

In finalul scrisorii, HSI pledeaza pe langa Guvern sa reconsidere legea si sa lase organizatia sa se ocupe de implementarea unui program eficient de sterilizare si vaccinare care “ar creea un mediu armonios atat pentru oamenii cat si pentru cainii din Bucuresti”.

Citeşte mai multe pe wall-street.ro

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite