Alegeri prezidenţiale 2014. MAI: Peste 21 de milioane de buletine de vot au fost realizate pentru cel de-al doilea tur de scrutin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 21 de milioane de buletine de vot au fost realizate pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, care vor avea loc duminică, 16 noiembrie. În România au fost organizate 18.550 de secţii de votare.

„Pentru turul doi de scrutin, Ministerul Afacerilor Interne a realizat 20.945.068 de buletine de vot şi 11.808.375 de timbre autocolante. Aceste materiale necesare votării se află acum în fiecare judeţ, sub pază, şi aşa vor rămâne în continuare până ce vor ajunge în secţiile de votare. Sâmbătă, 15 noiembrie, până la ora 18.00, preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare vor prelua toate aceste materiale şi se vor deplasa la sediile secţiilor de votare. În întreaga ţară, votul de duminică se va desfăşura în aceleaşi secţii de votare, aflate în aceleaşi locaţii şi sub autoritatea aceloraşi birouri electorale”, potrivit declaraţii viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul de Interne Gabriel Oprea.

„Aceste materiale necesare votării se află acum în fiecare judeţ sub pază şi aşa vor rămâne până ce vor ajunge în secţiile de votare. Sâmbătă, până la ora 18.00, preşedinţii Birourilor electorale ale celor 18.550 de secţii care vor funcţiona la nivel naţional vor prelua toate aceste materiale şi se vor deplasa la secţiile de votare", a spus Gabriel Oprea.

Ministrul a precizat că votul de duminică se va desfăşura în aceleaşi secţii care au fost organizate şi pentru primul tur al alegerilor, în aceleaşi locaţii şi sub autoritatea aceloraşi Birouri electorale.

De asemenea, acesta a mai precizat că peste 58.000 de angajaţi ai Ministerului de Interne vor lucra duminică, dintre care 31.300 sunt poliţişti, 12.500 sunt jandarmi, 3.600 sunt poliţişti de frontieră, 10.000 sunt pompieri şi peste 600 sunt forţe ale altor structuri operative.

„Principalele misiuni ale Ministerului Afacerilor Interne vizează paza şi protecţia secţiilor de votare, asigurarea măsurilor de ordine publică în afara localurilor de vot şi verificarea tuturor sesizărilor privind posibile incidente electorale. Peste 34.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri şi lucrători ai altor structuri operative vor asigura exclusiv paza şi protecţia secţiilor de votare din întreaga ţară”, a adăugat Oprea.

Mai mult, el a precizat că pe lângă aceste forţe de ordine va mai di şi o rezervă de aproape 7.800 de angajaţi ai MAI pregătiţi să asigure condiţiile necesare pentru votare.

Ministrul Gabriel Oprea a mai spus astăzi că în perioada dintre cele tururi de scrutin au fost sesizate 49 de evenimente, de 11 orei mai puţine faţă de perioada similară a campaniei din 2009 când au fost înregistrate 533.

„În ultimele două săptămâni au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale şi au fost sesizate 19 posibile infracţiuni, de 8 ori mai puţine faţă de campania din anul 2009, când au fost înregistrate 157”, a mai spus Oprea.

Mai sunt doar două zile până la cel de-al doilea tur al alegerilor pentru Preşedintele României. Desfăşurarea în condiţii de siguranţă publică a acestui scrutin reprezintă o obligaţie pentru toate structurile cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice.

În aceste zile, la sediul Ministerului de Interne va funcţiona Centrul Operaţional de Comandă, un regim 24 de ore din 24, în care vor fi prezenţi reprezentanţi ai tuturor structurilor de ordine publică.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Alegeri prezidenţiale 2014. Aproape 70 de infracţiuni au fost constatate duminică, 57 de persoane fiind cercetate

Aproape 70 de infracţiuni au fost constatate duminică, la alegerile prezidenţiale, pentru care sunt cercetate 57 de persoane. Cele mai multe au fost pentru coruperea alegătorilor sau pentru introducerea în urnă a mai multor buletine de vot, fiind date şi 32 de amenzi în valoare de 42.350 de lei.

Alegeri prezidenţiale 2014. MAI: Primăriile din Capitală au multiplicat formulare pentru cei care votează pe listele suplimentare

Primăriile din Capitală au multiplicat formulare de declaraţii pe propria răspundere pentru cei care votează pe listele suplimentare, acestea urmând să ajungă la secţiile de votare care au sesizat că au epuizat aceste tipizate, au anunţat reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite