Al 105-lea Revelion pentru tanti Ileana

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De ziua ei, Ileana Cardoş a primit un buchet de flori
De ziua ei, Ileana Cardoş a primit un buchet de flori

Ileana Cardoş, cea mai bătrână femeie din judeţul Satu Mare, a împlinit 105 ani chiar în noaptea de Revelion.

Ea şi-a sărbătorit atât ziua de naştere, cât şi trecerea dintre ani alături de cele două prietene, Crina şi Dana Domuţa, care au destupat în cinstea ei o şampanie fără alcool.

Centenara s-a născut în noaptea de 31 decembrie 1904 spre 1 ianuarie 1905, în localitatea Szentes din Ungaria. În anul 1918 a fost împuşcată în picior, a trecut prin cele două războaie mondiale, însă consideră că lumea din acea vreme era mai bună, ca şi viaţa pe care a dus-o sub regimul comunist din România, ţară unde a ajuns, după căsătoria din anul 1925 cu Cornel, un fost perceptor de la Finanţe.

A trăit fericită 65 de ani alături de soţul ei, Cornel, care a murit în anul 1990, la vârsta de 90 de ani. Împreună au crescut o fiică, pe Lucia. Bătrâna Cardoş a fost pedagog, însă în România a profesat doar câţiva ani.

Bătrâna suferă de ulcer varicos şi de tromboză. "Zece ani se vor împlini în vară de când am grijă de dânsa. Trăieşte fără medicamente. În casa ei nu am văzut niciodată vreun medicament", a declarat Crina Domuţa, 39 de ani, una dintre femeile care o îngrijeşte.

Sport şi alimentaţie echilibrată

La vârsta de cinci ani, Ileana a învăţat să înoate. De atunci înotul a rămas una dintre pasiunile sale. A făcut şi gimnastică. Sportul şi o alimentaţie echilibrată sunt secretele longevităţii sale. Dimineaţa mănâncă un kiwi şi bea o ceaşcă cu cafea şi lapte.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite