Adevărul Live: Republica Moldova este la temperatură de fierbere înaintea alegerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Duminica aceasta R. Moldova îşi alege calea: Rusia sau NATO?
Duminica aceasta R. Moldova îşi alege calea: Rusia sau NATO?

Alegerile parlamentare din Republica Moldova vor arăta dacă moldovenii aleg să meargă spre Est sau spre Vest. Miza este mare, iar temperatura electorală a ajuns la punctul de fierbere după ce unul dintre partide a fost propus spre excludere din cursa electorală.

Curtea de Apel din Chişinău examinează cererea Comisiei Electorale Centrale privind excluderea partidului „Patria” al lui Renato Usatîi de pe lista partidelor înscrise pentru alegerile parlamentare. Soarta lui Usatîi este judecată de magistraţii Sergiu Arnăut, Victor Pruteanu şi Anatolie Minciună.

Inspectoratul General de Poliţie a depus o sesizare conform căreia Partidul „Patria” ar fi folosit în campania sa electorală resurse financiare oferite din străinătate. Sursele financiare nu ar fi fost declarate în raportul financiar. CEC a mai cerut confiscarea sumelor de bani încasate de formaţiunea în cauză, pe durata campaniei electorale. Conform informaţiilor oficiale, Renato Usatîi a folosit în Campania electoral 14 milioane de lei moldoveneşti transferaţi din Rusia, fără să declare acest lucru conform normelor în vigoare.

Jurnaliştii Liviu Iolu, Cristian Unteanu şi George Damian (redactor-şef Adevărul Moldova) au analizat ultimele zile de campanie din Moldova.

Republica Moldova este la temperatură de fierbere înaintea alegerilor 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite