Vrea să fie inteligent ca Pistruiatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Vorniceanu
Vlad Vorniceanu

Vlad Vorniceanu (foto) elev în clasa a II- a la Colegiul Naţional de Artă „Ciprian Porumbescu“ din Suceava şi a câştigat până acum numeroase premii la concursurile de interpretare muzicală.

Zburdalnic şi inteligent, elevul seamănă uneori cu eroul său de film, Pistruiatul. Este printre puţinii copii care şi-au ales un om, în locul personajelor de desene animate şi care nu pierde nici un episod din serial. „Pistruiatul este eroul care se descurcă de minune într-o lume a oamenilor mari şi care se arată mai inteligent ca aceştia. Cel mai mult mi-a plăcut scena în care, ca să afle informaţii despre omul pe care îl avea de urmărit, s-a dat drept copilul lui, aşa a aflat că lua băutură la caiet. Nu prea ştiu ce înseamnă Securitatea, mi-a povestit mama despre acea perioadă, dar îl iubesc pe Pistruiat, e cel mai tare detectiv", spune băiatul în vârstă de opt ani.

Chiar dacă este la o vârstă la care eroii din desene animate sunt la modă, Vlad ştie să aleagă între cei „contrafăcuţi" şi cei originali. Băiatul se uită numai la producţiile care îl sensibilizează. „De exemplu, nu-mi plac desenele K9, unde personajele sunt urâte, deformate, nişte roboţi care nu fac nimic deosebit. Mie îmi plac desenele vii, bine conturate, cu personaje frumoase. Degeaba esţi un erou dacă arăţi respingător", adaugă el. Deşi Vlad adoră aventura şi acţiunea, în restul timpului se dovedeşte a fi un băiat foarte sensibil. De un an de zile cântă la pian şi îşi dedică tot timpul de la şcoală, studiului.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite