Uniunea Editorilor din România: Licitațiile pentru manuale ”total inadecvate”

0
Publicat:

Uniunea Editorilor din România consideră că felul în care se organizează licitaţiile publice pentru manualele şcolare este "total neadecvat".

Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

De peste 10 ani, consecutiv, etapa licitaţiei în care cadrele didactice ar trebui să îşi manifeste opţiunile pentru manuale este programată în vacanţa de vară, se arată într-un comunicat al Uniunii, preluat de Agerpres.

Reprezentanţii editorilor susţin că au solicitat Ministerului Educaţiei, în repetate rânduri, să ajusteze calendarul licitaţiei de manuale, astfel încât cadrele didactice să aibă timpul necesar selectării în cursul anului şcolar.

Potrivit UER, toate demersurile făcute au rămas fără ecou, situaţia fiind neschimbată din anul 2013.

"După perioada recent încheiată, cu greve, întârzieri în parcurgerea materiei şi încheierea situaţiilor şcolare de sfârşit de an, examene şi evaluări, cadrele didactice sunt supuse la o nouă presiune: parcurgerea unui număr semnificativ de pagini pentru a putea face selecţia manualelor, în timpul concediului de odihnă. În aceste condiţii, un număr semnificativ de profesori şi-au declinat această responsabilitate. Iar procesul, în loc să fie unul normal, în care profesorii conlucrează şi aleg manualele adecvate la clasă, devine unul discreţionar, în care directorul (sau altcineva!) alege manualele după criterii subiective şi nu pedagogice", a explicat UER.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite