Ultima probă la simularea pentru Evaluarea Naţională are loc azi la Limba maternă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Adevărul
FOTO: Adevărul

Ultima probă pentru care elevii de clasa a VII-a şi a VIII-a dau simularea are loc astăzi, 13 martie. Urmează afişarea rezultatelor, programată pentru 22 martie.

Simularea de la Evaluare Naţională 2019 se finalizează miercuri, 13 martie, cu proba la Limba şi Literatura Maternă. 

La simularea de astăzi participă elevii care urmează cursurile şcolii gimnaziale în una din următoarele limbi materne: maghiara, germana, rromani, sârba, slovacă, ucraineană si italiană.

Subiectele sunt elaborate de către specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) şi sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a se exprima pe temele din programa de examen, parcurse până la această data.

Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori, de regulă, din unităţile de învatamânt în care elevii susţin simularea.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învaţamânt prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obţinute la simularile naţionale pot fi trecute în catalog.

„Precizăm că obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obţinerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie”, au transmis reprezentanţii MEN. 

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite