Studenţii români cer mărirea bugetului educaţiei într-o petiţie de 130 de metri de semnături

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii vor creşterea bugetului alocat educaţiei şi asumarea unui plan de creştere până la 6% din PIB în viitorFOTO: ANOSR
Studenţii vor creşterea bugetului alocat educaţiei şi asumarea unui plan de creştere până la 6% din PIB în viitorFOTO: ANOSR

O petiţie care a adunat peste 10.000 de semnături şi în care studenţii români cer creşterea bugetului alocat educaţiei va fi depusă vineri dimineaţă la Palatul Victoria, la Parlament şi la Ministerul Educaţiei.

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) va depune vineri, 18 ianuarie, o petiţie cu peste 10.000 de semnături. Petiţia, care are peste 100 de metri lungime, va fi depusă la Guvern, la Ministerul Educaţiei şi la Parlament.

Cele mai importante cerinţe ale studenţilor sunt creşterea bugetului alocat educaţiei în acest an şi asumarea unui plan de creştere până la 6% din PIB în urmatorii ani.

De asemenea, studenţii mai cer şi creşterea subvenţiei cămine-cantine, pentru a acoperi inflaţia produsă de la ultima creştere şi construirea de noi cămine studenţeşti.

Un alt lucru pe care îl doresc studenţii este creşterea veniturilor tinerilor angajaţi din educaţie şi sănătate prin acordarea de reduceri fiscale şi/sau alte mijloace , dar şi creşterea participării tinerilor în procesele decizionale de importanţă majoră pentru universităţi şi societate.

Reprezentanţii federaţiei vor pleca de la Piaţa Romană (clădirea ASE) spre Palatul Victoria Vineri, 18 ianuarie, în jurul orei 10:00.

În octombrie 2012, ANOSR a cerut aceleaşi lucruri într-o petiţie publicată online şi adusă la cunoştinţă ministerului Educaţiei. Ei susţin că bugetul de 3,14% din PIB (4,4 miliarde de euro) condamnă educaţia şi cercetarea la încă un an de subperformanţă şi inechitate, cu efecte grave asupra dezvoltării pe termen lung la României.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite