Sondaj: Jumătate dintre profesori consideră că volumul temelor trebuie decis de către cadrul didactic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 50% din profesori consideră că volumul temelor trebuie decis de cadrul didactic şi aproape 40% sunt de acord cu limitarea orelor petrecute pentru efectuarea temelor, arată un sondaj efectuat de Didactic.ro. Asta, după ce ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a limitat timpul alocat temelor.

Conform unui sondaj efectuat pe 578 de cadre didactice, de către Didactic.ro, 48,96 % din acestea consideră că volumul temelor trebuie decis de profesor, în funcţie de obiectivele lecţiilor şi de capacitatea elevilor. 38,24 % din profesori sunt de acord cu această limită maximă, motivând că elevii au nevoie de timp pentru practicarea unor hobby-uri , iar studiul nu trebuie să le ocupe tot programul, iar 12,8 % cred că două ore de teme nu sunt de ajuns pentru ca elevii să se pregătească satisfăcător la toate cele şase  ore de a doua zi.

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a semnat pe 28 noiembrie un ordin de ministru care reglementează numărul de ore alocat efectuării temelor.

Potrivit ordinului,  copiii de la clasa pregătitoare nu vor avea teme deloc, elevii învăţământului primar vor avea un timp alocat temelor de maximum o oră, iar pentru clasele V-VIII, timpul alocat efectuării temelor obligatorii va fi de maximum două ore. În plus, s-a mai hotărât ca tema pentru acasă să fie stabilită diferenţiat în funcţie de nivelul de pregătire al elevului, astfel încât tema obligatorie să aibă un nivel mediu de dificultate, pentru toţi elevii, iar tema suplimentară, individuală şi diferenţiată, fără caracter permanent, să fie special gândită pentru activităţi de recuperare sau pentru pregătirea pentru concursuri.

„Timpul necesar realizării temelor pentru acasă pentru un elev este de cel mult 2 ore însumând toate disciplinele, în aşa fel încât media zilnică a pregătirii elevului, în clasă şi în afara ei, să se încadreze în 5-8 ore zilnic. La clasa pregătitoare nu se vor da teme pentru acasă. (...) În perioada vacanţelor, de regulă, nu se vor da teme pentru acasă elevilor din învăţământul primar şi gimnazial“, se precizează în ordinul semnat de Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru.

Educație


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri