Sindicaliştii ameninţă cu plângeri penale conducerea ministerului Educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: evenimentul.ro
FOTO: evenimentul.ro

Sindicaliştii acuză ministerul Educaţiei că, deşi Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi ar fi solicitat o sumă de 15.800 de lei pentru dobânzi reunatorii şi alta de 27.000 de lei pentru dobânzi penalizatoare, de la centru ar fi ajuns la ISJ Iaşi doar suma de 15.800 de lei.

Reprezentanţii Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ Preuniversitar Iaşi (USLIP) Iaşi susţin că a ajuns la ISJ „doar 37,6% din suma solicitată”.  Mai mult, 99% dintre hotărârile judecătoreşti de la nivelul municipiului Iaşi fac referire la plata dobânzilor legale, care în accepţiunea instanţei implică şi plata dobânzilor penalizatoare”, mai arată comunicatul emis „Adevărul”. 

„USLIP Iaşi ia în calcul formularea unor plângeri penale în faţa instanţelor competente în acest sens, împotriva funcţionarilor şi demnitarilor din MEN, care prin interpretări şi acte emise subminează autoritatea judecătoarească”, scriu sindicaliştii în comunicat. 

USLIP IAŞI a anunţat totodată că va sesiza comisarii europeni competenţi cu privire la abuzurile referitoare la încǎlcarea dispoziţiilor din legislaţia europeanǎ şi naţionalǎ de cǎtre funcţionarii şi demnitarii din Minsiterul Educaţiei.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite