Scandalul Bioterra continuă: 60 de profesori universitari şi studenţi sunt audiaţi la sediul Poliţiei Române

0
Publicat:
Ultima actualizare:
bioterra bucuresti

Surse judiciare au precizat pentru Mediafax că la sediul Poliţiei Române sunt audiaţi 42 de profesori de la Universitatea Bioterra şi 18 studenţi.

60 de profesori universitari şi studenţi ai Universităţii Bioterra sunt audiaţi, miercuri, la sediul Poliţiei Române, în dosarul în care se fac cercetări pentru luare de mită şi divulgarea unor subiecte la licenţă, potrivit Mediafax.

Mai mulţi profesori sunt suspectaţi că au modificat notele la testele studenţilor sau le-au dat note fără ca aceştia să participe la examene.

În dosarul Bioterra, poliţiştii şi procurorii Parchetului Tribunalului Vâlcea au făcut, în 27 septembrie, 19 percheziţii în Bucureşti, dintre care 18 la Universitatea Bioterra şi alte trei în Olt, Drăgăşani şi Ilfov.

În urma percheziţiilor au fost puşi sub acuzare şeful de lucrări şi prodecan la Facultatea de Control şi Expertiză a Produselor Alimentare, Adrian Dulugeac şi şefa de lucrări la Facultatea de Drept, Laura Harcan.

Adrian Dulugeac a fost reţinut la sfârşitul lunii septembrie de procurorii Parchetului Tribunalului Vâlcea, fiind acuzat de:

  • folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii
  • permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii
  • fals intelectual şi material în înscrisuri oficiale
  • uz de fals şi instigare la fals intelectual şi material
  • luare de mită - bani, bunuri sau servicii de la studenţii pe care i-a ajutat la licenţă sau la alte examene. 

Universitatea Bioterra a fost implicată, în 2000, într-un scandal legat de emiterea de diplome şi certificate imprimate de Ministerul Educaţiei, pe care Bioterra nu avea dreptul să le emită.

Consiliul Naţional de Evaluare Academică şi Acreditare (CNEEA) a hotărât, la vremea aceea retragerea autorizaţiei şi a dreptului de funcţionare pentru toate specializările Universităţii Bioterra Bucureşti , până la remedierea problemelor.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite