Evaluare naţională. Modele de subiecte la Matematică pentru examenul din această vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Evaluare naţională. Modele de subiecte la Matematică, materia care dă cele mai mari bătăi de cap elevilor din clasele a VIII-a care se pregătesc pentru susţinerea examenului de la vară. În Bucureşti, simularea Evaluării Naţionale a arătat că doar jumătate dintre elevi ar lua notă de trecere dacă ar susţine examenul acum. Proba scrisă la Matematică va avea loc în data de 24 iunie 2015, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 30 iunie.

Aproape 51% din elevii claselor a VIII-a au luat note peste 5 la simularea Evaluării Naţionale 2015, care s-a desfăşurat la sfârşitul lunii februarie, în timp ce la simularea de anul trecut doar 49% au obţinut note de promovare.

În Bucureşti, oraşul care obţine an de an unele dintre cele mai bune rezultate la Simularea Evaluării Naţionale 2015, rata de promovabilitate a fost de 64%. Mai exact, la Limba şi Literatura Română, circa 80% din elevi au luat note peste 5, iar la Matematică, 50%. De asemenea, Capitala a dat şi zece medii de 10 la simularea din acest an.

Adevărul.ro vine în ajutorul elevilor din clasele terminale de la gimnaziu şi liceu, pentru ca aceştia să promoveze cu note cât mai mari, examenele naţionale din vară. Astfel, elevii pot urmări lecţiile video de la Adevărul Live, în care profesori de la licee de top din Bucureşti le vor arăta cum se rezolvă modele de subiecte de examen pentru BAC şi Capacitate.

Lecţiile video vor rămâne pe site-ul adevarul.ro, putând fi accesate oricând în secţiunea Educaţie. Pe lângă lecţiile care vor acoperi toate disciplinele la care se susţin probe de examen, în cadrul campaniei "Adevărul de meditează pentru Bac şi Capacitate 2015" vom avea şi lecţii de consiliere şi de orientare profesională.

Evaluare naţională: Modele de subiecte la Matematică şi rezolvări

Mai multe modele de subiecte la Matematică au fost rezolvate la Adevărul Live de profesorii Anca Davidescu, de la Colegiul Naţional „George Coşbuc” din Bucureşti şi Alexandru Constantinescu, de la Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Capitală.

Adevărul te mediteză pentru Capacitate 2015. Profesoara Anca Davidescu a rezolvat probleme de matematică 

Adevărul te meditează pentru Capacitate. Profesorul Alexandru Constantinescu explică modelele de subiecte la Matematică 

Evaluare naţională: Modele de subiecte la Matematică

En Matematica 2015 Var Model

Matematică - Model Barem corectare Evaluarea Naţionala 2015

Evaluare naţională. Calendarul examenului din 2015

Înscrierea elevilor la examen va începe în 15 iunie, iar în perioada 22-24 iunie, elevii vor susţine probele la Limba şi Literatura Română, la Limba Maternă,  şi la Matematică.

13 iunie 2015 - Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
15-17 iunie 2015 - Înscrierea la Evaluarea Naţională
22 iunie 2015 - Limba şi literatura română - proba scrisă
23 iunie 2015 - Limba şi literatura maternă - proba scrisă
24 iunie 2015 - Matematică - proba scrisă
26 iunie 2015 - Afişarea rezultatelor (până la ora 16.00)
26 iunie 2015 - Depunerea contestaţiilor (între orele 16.00 - 20.00)
27 - 29 iunie 2015 - Rezolvarea contestaţiilor
30 iunie 2015 - Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite