Deschiderea anului universitar 2020-2021, în condiţii speciale la universităţile din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Calin
FOTO Inquam Photos / George Calin

“Astăzi marcăm începutul unui nou an universitar, acesta fiind fără îndoială cel mai dificil an universitar din 1989 încoace. Regulile de distanţare socială necesare îngreunează un proces educaţional în care mentoratul are un loc central”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la deschiderea anului universitar 2020-2021, conform Edupedu.ro

„Cu prilejul deschiderii noului an universitar, ţin să aduc în discuţie dreptul la cunoaştere fără niciun fel de îngrădiri ideologizante, mai ales având în vedere că educaţia umanistă este o piatră de temelie a societăţilor noastre. (…) Libertatea de exprimare, dreptul la învăţătură, toate sunt exersate şi dezvoltate în mediul universitar, ceea ce contribuie semnificativ la asumarea lor în rândul întregii societăţi. Afectarea acestor libertăţi oricând, oriunde şi prin orice mijloace de către entităţi retrograde este de neconceput şi de netolerat”, a afirmat Klaus Iohannis la ceremonia organizată, astăzi, de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, cu ocazia deschiderii anului universitar 2020-2021, potrivit Edupedu.ro

Dat fiind contextul actual şi Universitatea din Bucureşti deschide, începând de astăzi, anul universitar 2020-2021, printr-o serie de evenimente, iar fiecare dintre cele 19 facultăţi ale Universităţii din Bucureşti organizează ceremonii de deschidere a anului universitar după un program propriu, fie prin webinarii interactivi pe platforme online, precum Zoom sau Google Meet, fie prin evenimente ce vor avea loc în aer liber.

Iar Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a anunţat că va marca începerea noului an universitar 2020-2021 prin organizarea unor evenimente online, dedicate studenţilor şi cadrelor didactice. Senatul SNSPA anunţase, miercuri, 9 septembrie 2020 că activităţile didactice din primul semestru al anului universitar 2020-2021 se vor desfăşura în continuare în sistem online.

La Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” (UMFCD) deschiderea festivă a anului universitar , în conformitate cu restricţiile impuse de pandemia COVID-19, se va ţine astăzi, 1 octombrie 2020, în curtea universităţii, în aer liber, având doar 60 disponibile, pentru studenţi, ceremonia fiind transmisă şi live, pe pagina de Facebook a instituţiei, potrivit comunicatului de presă.

Consiliul Naţional al Rectorilor (CNR) declarase că anul universitar 2020/2021 va începe în majoritatea centrelor în sistem hibrid, cu prezenţa fizică a studenţilor la orele de aplicaţi „în condiţiile în care majoritatea universităţilor şi-au exprimat intenţia de a deschide anul universitar în sistem hibrid, cu prezenţa fizică a studenţilor cel puţin la orele de aplicaţii, resursele financiare necesare pentru respectarea standardelor igienico-sanitare, dar şi cele necesare asigurării accesului la educaţie ating valori foarte mari”.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite