ADMITERE LICEU 2013 Care sunt centrele desemnate pentru susţinerea probelor de limbă străină pentru admiterea la un liceu cu profil bilingv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe 1 iunie, elevii vor susţine probele de la germană la centrele liceelor "Goethe" şi "I.L. Caragiale"    FOTO: Arhiva Adevărul
Pe 1 iunie, elevii vor susţine probele de la germană la centrele liceelor "Goethe" şi "I.L. Caragiale"    FOTO: Arhiva Adevărul

Săptămâna viitoare se dă startul pentru Evaluarea Naţională. Astfel, luni, 27 mai, încep înscrierile pentru examenele de limbă modernă necesare elevilor care vor să dea admiterea la un liceu cu profil bilingv. Pentru a putea susţine examenul de la sfârşitul săptămânii viitoare, aceştia trebuie să se înscrie la centrul la care vor da proba de limbă străină.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) organizează, în perioada 31 mai-2 iunie, examenele de verificare a cunoştinţelor de limbă cu subiecte unice la nivelul Capitalei. Examenele se vor susţine în centre liceale alese de ISMB, iar înscrierile se fac în decursul săptămânii viitoare (27-30 mai).

În Bucureşti, testarea la o limbă modernă începe pe 31 mai cu engleza, care se va susţinne la centrele liceelor: "I.L. Caragiale", "Nicolae Iorga" şi "Sf. Sava" din sectorul 1, la "George Coşbuc", "Spiru Haret" şi "B.P. Haşdeu" în sectorul 2 şi la "Elena Cuza" în sectorul 6.

"Testul scris începe la 8:30, durează o oră, apoi, de la 11, avem programat examenul oral. Nu contează centrul la care se dă examenul, chiar dacă dai testul la Caragiale, spre exemplu, poţi să intri la Coşbuc, fiindcă sunt aceleaşi subiecte pe Capitală", au explicat reprezentanţii Colegiului Naţional bilingv "George Coşbuc".

De asemenea, şi proba de la limba italiană se va susţine tot vineri, 31 mai, la Colegiul Naţional "Ion Neculce".

Pe 1 iunie, elevii vor susţine probele de la germană la centrele liceelor "Goethe" şi "I.L. Caragiale" şi spaniola la "Miguel de Cervantes".

Între 30 mai şi 1 iunie se susţine examenul de limba franceză la Şcoala Centrală. 

De asemenea, probele pentru admiterea la liceele cu predare în limba maternă se susţin pe 30 mai la limbile maghiară, germană, bulgară şi italiană.

Calendarul examenelor naţionale

Evaluarea Naţională începe pe 25 iunie cu proba scrisă la limba română, apoi, pe 26 iunie este proba de la limba maternă şi pe 27 iunie, este cea de la matematică. Rezultatele se afişează pe 29 iunie,  când se pot depune şi contestaţiile, urmând ca rezultatele finale să se afişeze pe 3 iulie.

Bacalureatul începe pe 10  iunie cu proba orală de la limba română (10-14 iunie). Urmează limba maternă (12-14 iunie), Evaluarea competenţelor digitale (17-21 iunie), proma limba străină(25-28 iunie) şi examenele scrise din iulie: româna pe 1 iulie, limba maternă pe 2 iulie, proba obligatorie de profil pe 3 iulie şi proba la alegere a profilului (5 iulie).

Rezultatele se afişează pe 8 iulie, când se pot depune şi contestaţiile, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 12 iulie.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite