Articol publicitar

Admitere la ASE - înscrieri în perioada 13 - 17 iulie 2020

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
ss

Academia de Studii Economice din Bucureşti, liderul învăţământului superior economic şi de administraţie publică din Europa de Sud-Est, îţi oferă oportunitatea de a-ţi clădi un viitor sigur şi de a face parte dintr-o comunitate universitară de prestigiu, cu cea mai bună inserţie a absolvenţilor pe piaţa muncii autohtone, conform QS World University Rankings.

85% dintre absolvenţi îşi găsesc de lucru în primele 6 luni de la terminarea facultăţii, în domeniul studiat.

Pentru Admiterea 2020, ASE scoate la concurs, la cele 35 de programe universitare de licenţă, peste 7 300 de locuri, dintre care peste 6 400 la învăţământul cu frecvenţă şi 900 de locuri la învăţământul la distanţă şi cu frecvenţă redusă. Candidaţii la programele universitare de licenţă ale ASE pot urma una dintre cele 12 facultăţi ale universităţii - detalii.

ss

„Dragi candidaţi, 

Vă invit să alegeţi Academia de Studii Economice din Bucureşti, liderul învăţământului economic şi de administraţie publică din Europa de Sud-Est, la absolvirea căreia vă veţi bucura de o bună inserţie pe piaţa muncii şi de un job de calitate, care să vă ofere o viaţă profesională frumoasă şi împlinită!

Din grijă pentru sănătatea voastră, desfăşuram concursul de admitere în acest an integral online, pe platforma admitere.ase.ro. Tradiţia şi dinamica, strânsa legătură cu mediul de afaceri, oportunităţile de învăţare, numeroasele burse de studii, mobilităţile internaţionale, condiţiile noastre bune de cazare sunt câteva dintre argumentele pentru care Universitatea din Piaţa Romană poate constitui o opţiune inspirată, sigură şi de perspectivă pentru voi! Succes, dragi candidaţi!“ prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rector

Anul acesta, concursul de admitere se desfăşoară exclusiv ONLINE, pe platforma admitere.ase.ro, în semn de grijă şi respect faţă de sănătatea candidaţilor noştri. Candidaţii vor încărca documentele de concurs pe platforma admitere.ase.ro, selectând opţiunile pentru programele de studii alese.

Înscrierile încep luni, 13 iulie, şi se încheie vineri, 17 iulie, ora 16.00 (detalii).

ASE desfăşoară concursul de admitere la programele universitare de licenţă după aceleaşi principii, ca în anii precedenţi.

Paşii către admiterea la ASE sunt:

 • eseul motivaţional;
 • testul de competenţă lingvistică - pentru candidaţii care optează pentru programe cu predare în limbă străină şi nu au certificate de competenţă lingvistică recunoscute de ASE;
 • media generală de admitere, calculată ca medie ponderată între media obţinută la examenul de bacalaureat (70%) şi media anilor de studii (30%).

Proba scrisă eliminatorie de competenţă lingvistică pentru programele de studii cu predare într-o limbă străină se poate echivala cu certificate de competenţă lingvistică recunoscute de ASE. De asemenea, nu dau test de competenţă lingvistică candidaţii care au absolvit studiile liceale organizate în limba străină a programului de licenţă pentru care optează.

sss

Taxa de înscriere la programele universitare de licenţă, învăţământ cu frecvenţă este de 120 de lei (include două opţiuni), iar taxa pentru fiecare opţiune suplimentară este de 40 lei. Taxa de înscriere la programele universitare de licenţă, învăţământ la distanţă şi cu frecvenţă redusă este de 145 lei, indiferent de numărul opţiunilor. Taxa de înscriere şi suma aferentă opţiunilor se achită electronic – detalii.

Vor fi scutiţi de la plata taxei de înscriere la examen copiii orfani de ambii părinţi, tinerii proveniţi de la casele de copii sau din plasament familial, copiii personalului didactic şi didactic auxiliar aflat în activitate sau pensionat din sistemul de învăţământ, angajaţii pe perioadă nedeterminată în ASE sau copiii acestora; copiii pensionarilor, foşti angajaţi ai ASE şi copiii orfani de unul sau ambii părinţi ce au activat în sistemul de învăţământ. Scutirea de la plata taxei de înscriere se face numai pe baza documentelor încărcate de candidaţi pe platforma online admitere.ase.ro, din care să rezulte că fac parte din una dintre categoriile îndreptăţite.

Accesaţi pagina specială Admitere Licenţă 2020, care vă oferă posibilitatea de a afla care sunt materiile pe care le veţi studia pe parcursul anilor de facultate, dar şi oportunităţile de angajare oferite, conform Clasificării Ocupaţiilor din România.

Informaţii complete despre admiterea la ASE pot fi consultate pe pagina dedicată Admitere Licenţă 2020 şi pe pagina oficială de Facebook. Informaţii suplimentare pot fi obţinute prin e-mail admitere@ase.ro, telefonic 021.319.19.00/01, interior 360, 306 sau prin Zoom, Skype, Google meet.

Fii student la ASE!

ASE oferă anual aproximativ 3 400 de burse:

 • burse de excelenţă - între 1 000 şi 1 500 lei/lună;
 • burse de performanţă - între 1 000 şi 1 400 lei/lună
 • burse de merit - 750 lei/lună;
 • burse sociale - 600 lei/lună;
 • burse sociale ocazionale - 600 lei/semestru.

Poti pleca la bursă în străinătate cu una dintre cele peste 550 de burse Erasmus, chiar după primul an de facultate.

Campus universitar:

 • Întregul campus universitar are o poziţie excelentă pe harta capitalei - cursurile şi seminariile se desfăşoară în cele 7 clădiri din centrul Bucureştiului;
 • Poţi studia în spaţii moderne de învăţământ: săli de curs şi amfiteatre dotate cu tehnologii de ultimă generaţie;
 • Beneficiezi de 10 săli de lectură cu 400 000 de volume în bibliotecă;
 • Poţi opta pentru unul din cele peste 4 600 de locuri în cele 12 cămine ASE, toate situate în zone centrale ale oraşului;
 • Poţi savura o mâncare mereu variată, proaspată şi gustoasă, la preţuri studenţeşti, la Cantina Moxa şi Cantina restaurant Cihoschi;
 • Te menţii în formă în săli de sport ultramoderne (aerobic, fitness, baschet, fotbal, volei etc.).
ww

Ca student la ASE, ai şanse maxime de a-ţi construi o carieră frumoasă, cu un viitor sigur, să-ţi găseşti un loc de muncă ofertant şi să devii un om de succes.

Implică-te, fii activ şi alege un Lider! Cu siguranţă vei deveni un Lider!

Film de prezentare al Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite