Viktor Orban, în SUA: Progresiştii de astăzi încearcă să separe civilizaţia occidentală de rădăcinile ei creştine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Premierul maghiar Viktor Orban i-a invitat, joi, pe conservatorii americani, în timpul unei vizite în Texas, să-şi „unească forţele” în lupta pe care intenţionează să o conducă împotriva „progresiştilor de stânga”.

„Trebuie să coordonăm mişcarea trupelor noastre, pentru că ne confruntăm cu aceeaşi provocare”, a lansat liderul naţionalist, invitat la marea întâlnire a conservatorilor americani de la Dallas, unde urmează să vorbească şi Donald Trump, relatează AFP.

„Progresiştii de astăzi încearcă să separe civilizaţia occidentală de rădăcinile ei creştine”, a acuzat liderul, asigurând că „ororile nazismului şi comunismului s-au produs pentru că anumite state occidentale şi-au abandonat valorile creştine”.

În ropote de aplauze, Orban, în vârstă de 59 de ani, a insistat asupra necesităţii de a se lua înapoi „controlul instituţiilor” la Washington şi Bruxelles, referindu-se în special la viitoarele alegeri intermediare din SUA din noiembrie.

„Sunt aici să vă spun că trebuie să ne unim forţele”, a mai spus el, invitând conservatorii „să-şi creeze propriile reguli” împotriva unui „război cultural".

Într-un discurs virulent din 23 iulie, la Băile Tuşnad, Viktor Orban respinsese deja viziunea unei societăţi „multietnice”. „Nu vrem să fim o rasă mixtă care s-ar amesteca cu non-europeni”, a declarat el, declanşând o serie de condamnări din partea Uniunii Europene şi a Statelor Unite.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite