VIDEO Patru studenţi străini morţi la Seattle, într-un accident între două autobuze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru persoane au murit şi mai multe au fost rănite grav în urma unui accident produs pe podul Aurra din Seattle, în statul american Washington, unde două autobuze, unul dintre ele vehicul amfibie pentru turişti, s-au ciocnit, relatează BBC News în pagina electronică.

Potrivit unor înregistrări video, un autobuz-amfibie pentru turişti "Ride the Ducks" a intrat lateral într-un autobuz pe pod.

Cele patru victime sunt studenţi străini de la North Seattle College.

Primarul oraşului Seattle Mayor Ed Murray a deplâns o "tragedie teribilă".

Coliziunea a vut loc la ora locală 11.00 (21.00, ora României). Alte două vehicule mici au fost, de asemenea, implicate în accident.

Cele mai multe victime s-au înregistrat la bordul autobuzului de linie.

"Astăzi (joi), comunitatea de la North Seattle College a aflat vestea devastatoare cu privire la moartea celor patru studenţi ai noştri într-un accident rutier pe Podul Aurora", a anunţat şcoala într-un comunicat.

"În plus, mai mulţi studenţi se află în continuare în stare gravă, iar alţi studenţi şi un angajat de la North au fost răniţi grav", adaugă instituţia.

North Seattle College nu precizează din ce ţări provin cei patru morţi, dar a anunţă că "oficiali guvernamentali lucrează la contactarea rudelor".

Un martor a declarat pentru un post de ştiri că vehiculul amfibie a semnalizat către stânga, după care s-a înclinat, iar roata din faţă-stânga s-a desprins. Autobuzul a lovit un vehicul, după care a intrat în coliziune cu celălalt autobuz, care circula în direcţia opusă.

Patruzeci şi patru de persoane au fost conduse la spital, inclusiv 12 rănite grav, potrivit unor oficiali de la Departamentul Pompierilor.

Vehicule "Ride the Ducks", care pot circula pe stradă şi pluti pe apă, au fost implicate în multiple accidente soldate cu victime.

Două persoane au murit după ce un astfel de autobuz-amfibie a intrat în coliziune cu o barjă la Philadelphia, în Pennsylvania, în 2010.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite