VIDEO FOTO Familia Obama a dat startul sărbătorilor de Crăciun odată cu ceremonia de aprindere a bradului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele american Barack Obama, în timpul discursului susţinut cu ocazia ceremoniei de prindere a luminiţelor din bradul de Crăciun FOTO AFP
Preşedintele american Barack Obama, în timpul discursului susţinut cu ocazia ceremoniei de prindere a luminiţelor din bradul de Crăciun FOTO AFP

Preşedintele american Barack Obama împreună cu familia lui a aprins joi seara luminile bradului de crăciun naţional din Statele Unite, declarând în timpul evenimentului că speră ca acest copac să reziste mai mult decât predecesorul care a murit după doar un an.

Bradul nostru a trecut printr-o periodă dificilă recent. Acesta este al treilea copac în tot atâţi ani”, a spus Obama, reamintind că că unul dintre copaci care a fost pus aproape de Casa Albă şi care a rezistat mai mult de trei decenii a fost distrus de o furtună la începutul anului trecut. Nici până în ziua de astăzi nu a mai fost încă înlocuit.

La o lună după recâştigarea alegerilor, Obama a afirmat că este optimist cu privire la ultimul copac, un molid înalt de peste 8,5 metri care a fost sădit la doar câteva zile înainte de uraganul Sandy şi căruia i-a rezistat aparent fără probleme.

Barack Obama s-a alăturat artiştilor pentru a cânta colinde

Obama a participat la cea de-a 90-a ceremonie anuală de aprindere a luminilor de Crăciun, alături de Prima Doamnă Michelle Obama şi fiicele Sasha şi Malia, precum şi de soacra lui, Marian Robinson.

Partea muzicală a evenimentului a fost asigurată de actorul american Neil Patrick Harris din serialul „How I Met Your Mother” care a schimbat glume cu preşedintele Obama şi cu actorul Rico Rodriguez din serialul american „Modern Family”, ambele seriale fiind foarte populare nu numai în Statele Unite.

Momentele muzicale au fost asigurate şi de cântăreţii Kenneth “Babyface” Edmonds, Ledisi, Jason Mraz, Colbie Caillat şi James Taylor, alături de trupa americană The Fray care au cântat colinde de Crăciun în faţa unei mulţimi de 17.000 de oameni adunaţi într-un parc între Casa Albă şi National Mall.

Obama a declarat într-un scurt discurs că a fost inspirat de răspunsul americanilor la efectele uraganului Sandy, care a devastat nord-estul Statelor Unite la sfârşitul lunii octombrie. El a povestit o întâmplare din State Island, una dintre regiunile afectate de uragan.

„Un mare pom de Crăciun străluceşte în întuneric”, a susţinut Obama. O grădiniţă locală a donat copacul, proprietarii unei afaceri din zonă au donat instalaţia de lumini şi podoaba în formă de stea din vârful pomului, iar Tom Killeen în vârstă de 70 de ani împreună cu prietenii lui l-au plantat la capătul străzii cu vedere înspre plajă, a povestit Obama.

Ceremonia de aprindere a beculeţelor de Crăciun este o tradiţie din 1923. În fiecare an, preşedintele în funcţie aprinde luminţele care împodobesc pomul de la Casa Albă, în faţa a mii de oameni.

Aşa cum a spus Tom, copacul are un singur mesaj: «Este vremea Crăciunului, nu vremea dezastrului»
SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite