Un proprietar vegetarian din New York refuză să închirieze apartamente persoanelor care gătesc carne și pește

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O interdicție neobișnuită privind gătirea cărnii a fost expusă într-un anunț online pentru două apartamente scumpe care sunt în prezent disponibile în cartierul Fort Greene din Brooklyn., potrivit New York Times.

Două apartamente din clădire sunt de închiriat sursa: elliman.com
Două apartamente din clădire sunt de închiriat sursa: elliman.com

Proprietarul Michal Arieh Lerer a fost descris în anunț ca fiind un "minunat proprietar vegan".

Lerer locuiește în unul din apartamentele pe care vrea să le închirieze și pur și simplu nu vrea să simtă mirosul de sucuri care nu sunt pe bază de plante, potrivit brokerului, scrie nypost.com.

"Nu este exclusiv vegetariană, dar proprietarul locuiește în clădire și nu vrea ca mirosul de carne gătită să se împrăștie la etaj", a putut fi auzit Andrea Kelly, brokerul Douglas Elliman, spunându-i unui potențial chiriaș la o vizionare a casei.

Cei care doresc să închirieze apartamentele de pe 90 South Oxford Street - în prezent listate la 4.500 și 5.750 de dolari - pot comanda în continuare mâncăruri pe bază de carne și pește, a insistat brokerul, dar mesele nu pot fi gătite la fața locului.

Proprietarul și brokerul nu au vrut să comenteze când au fost contactați de The Post în legătură cu interdicția cărnii.

Cu toate acestea, localnicii au fost luați prin surprindere de regula bucătăriei fără carne.

"Nu poți să le spui oamenilor ce să mănânce și ce să nu mănânce", a declarat luni Corey, administratorul unei clădiri din apropiere, pentru The Post.

"Asta nu este corect. Nu aș putea să închiriez acolo".

Scott Fu, un mecanic de biciclete în vârstă de 29 de ani, care locuiește în apropiere, a adăugat: "Asta e ceva nou! Poți să faci asta în mod legal, să faci mirosuri în afara legii? Dacă se poate, aș scoate în afara legii orice naiba gătește vecinul meu în mod constant, pentru că pute", a spus acesta.

În conformitate cu Legea drepturilor omului din Big Apple, proprietarii nu au voie să ia în considerare 14 caracteristici specifice - inclusiv vârsta, rasa sau orientarea sexuală - atunci când decid să aprobe sau să refuze cererea unui potențial chiriaș.

Preferințele alimentare ale unui chiriaș nu se află pe listă.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite