Un miliardar din industria tech este acuzat de foşti parteneri că i-a folosit pentru administrarea unui „harem” de victime sexuale în stilul lui Epstein

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Miliardarul tech Michael Goguen este acuzat de foşti angajaţi că i-a exploatat pentru reţeaua sa de aventuri sexuale FOTO captură You Tube
Miliardarul tech Michael Goguen este acuzat de foşti angajaţi că i-a exploatat pentru reţeaua sa de aventuri sexuale FOTO captură You Tube

Un miliardar din industria tech cu o avere estimată la cinci miliarde de dolari este dat în judecată de patru foşti angajaţi pentru că i-a folosit pentru a-şi acoperi un „harem” de femei pe care le exploatează sau le plăteşte pentru servicii sexuale deviante. El este acuzat că a înfiinţat o reţea de abuz sexual în stilul miliardarului american Jeffrey Epstein.

Michael Goguen, 57 de ani, un investitor de succes în tehnologii noi, şi-a creat un harem clandestin într-un orăşel din Montana, unde are mai multe afaceri, inclusiv o companie de securitate. Miliardarul şi-a asigurat tăcerea forţelor de ordine locale după ce victime ale sale l-au acuzat de agresiune sexuală. El are şi un fişier ce conţine detali despre actele sale sexuale cu 5.000 de femei.

Fost partener la Sequoia Capital, o firmă de investiţii în tehnologie din California, de unde a fost concediat în urma unor acuzaţii de agresiune sexuală din partea unei foste iubite, a fost dat în judecată de patru foşti angajaţi care spun că l-au ajutat să-şi administreze „haremul” de femei. Ei cer daune de 800 de milioane de dolari în baza unei legislaţii privind organizaţii influente ce se angajează în activităţi de crimă organizată.

 Aceştia susţin că investitorul organiza partide sexuale pe mai multe proprietăţi de lux sau într-o cameră „boom boom” din subsolul barului său din Whitefish, un orăşel din Montana de circa 7.000 de locuitori.

Miliardarul căsătorit, care are doi copii, i-a cerut unui partener la firma de securitate Amyntor Group LLC, cu clienţi în întreaga lume, să aranjeze un asasinat asupra unui fost prieten care ştia prea multe despre viaţa lui personală, potrivit procesului intentat în Montana.

Un fost şef de poliţie pensionat din Whitefish a dezvăluit că Goguen – pe care l-a comparat cu prădătorii în serie Harvey Weinstein şi Jeffrey Epstein – „trebuie oprit”.

Goguen este cunoscut pentru pariurile sale de succes pe companii precum Apple şi Cisco, dar şi pentru rolul pe care l-a avut în susţinerea unor companii care au devenit nişte giganţi, precum Google.

În 2016, aventura sa în Sillicon Valley s-a încheiat după ce fosta sa iubită, dansatoarea exotică Amber Baptiste, l-a acuzat de abuzuri sexuale repetate, între care şi „nenumărate ore de sodomie forţată” în urma cărora a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală. Miliardarul a avut câştig de cauză într-o bătălie în instanţă care a durat trei ani.

Apoi Goguen s-a mutat în Whitefish, unde şi-a construit o casă, un buncăr, şi deţine mai multe afaceri, între care un pub, un restaurant şi o firmă de investiţii în companii la început de drum care dezvoltă tehnologii inovatoare, inclusiv din domeniul biotehnologiei şi securităţii cibernetice. El a creat şi o fundaţie care oferă suport aerian forţelor de ordine pentru misiuni de salvare şi recuperare.

Este fondatorul Amyntor Group LLC, un contractor privat de securitate, care a purtat discuţii cu administraţia Trump pentru servicii de spionaj, dar negocierile au căzut după ce a ieşit a iveală dosarul său de agresiune sexuală.

Dar problemele lui actuale au pornit de la un fost amic, Bryan Nash, cu care mergea în cluburi de striptease când locuia în California, şi care l-a şantajat contra unei sume de 15 milioane de dolari pentru a nu dezvălui secrete despre viaţa lui personală. Acesta a fost condamnat în 2020 pentru hărţuire şi extorcare.

Dar cel care i-a intentat procesul este Matthew Marshall, un fost puşcaş marin şi presupus agent CIA, care a fost şeful  Amyntor Group. Recrutat de Goguen în 2013, acesta îl acuză că l-a folosit ca intermediar pentru tranzacţiile cu amantele sale şi om bun la toate care să-i vâneze şi chiar elimine duşmanii.

Femeile din haremul miliardarului aveau numărul acestuia pentru orice problemă. Cele care deveneau victime şi voiau să depună plângere nu aveau nicio şansă, pentru că Goguen angajase oameni şi din poliţie, pe care îi plătea cu expediţii de vânătoare, cine luxoase şi călătorii.

În procesul recent intentat în februarie de foştii angajaţi de la Goguen Amyntor Group LLC, un contractant de securitate, se prezintă o operaţiune complexă condusă de Goguen pentru a-şi proteja aventurile şi afacerile sexuale deviante cu victime.

Printre reclamanţi se numără Matthew Marshall, fostul şef al Amyntor, care a devenit rapid „mâna dreaptă” a lui Goguen. 

La rândul său, Marshall a pledat vinovat de fraudă electronică şi alte acuzaţii la începutul acestei luni, după ce s-a prefăcut că este un membru de elită al Marinei şi i-a cerut lui Goguen bani pentru misiuni clandestine, potrivit Flathead Beacon .

Marshall spune că Goguen, care este în prezent căsătorit cu a patra soţie, ar fi întreţinut un „harem” de „numeroase femei, inclusiv căsătorite, stripteuse şi prostituate”, cărora le-a cumpărat case şi le-a folosit pentru „activităţi sexuale ilicite”. El a călătorit cu o parte din ele în avionul său privat de 42 de milioane de dolari. 

„ Lui Marshall i s-a cerut să cumpere, din conturile sale personale, vehicule, bijuterii, garanţii pentru proprietăţi şi să ofere bani/ alte cadouri pentru amantele lui Goguen sau plăţi cunoscuţilor şi angajaţilor lui Goguen, care „aflaseră” prea multe despre comportamentul sexual neadecvat, infracţiunile lui şi Schema sa sexuală. Goguen l-a informat pe Marshall că era cel mai bine să plătească el cheltuielile legate de proprietăţi, în special facturile pentru casele de siguranţă ale lui Goguen, pentru a evita ca soţia sa de atunci, Jordana, să descopere că Goguen deţine o serie de proprietăţi pe care le folosea pentru relaţii extraconjugale", se arată în documentele depuse în instanţă.

Acesta îl acuză pe Goguen că le-a oferit „cadouri” femeilor – inclusiv alcool, călătorii, bijuterii, bani şi plata unor cheltuieli medicale– „pentru a efectua alte acte sexuale deviante cu el şi/sau pentru a păstra tăcerea”. ' 

El i-a dat unei femei un card de credit şi i-a cumpărat o casă cu cinci dormitoare după ce soţul ei, un om de afaceri proeminent, a aflat despre aventura lor şi a început procedura de divorţ, potrivit New York Post. 

În mărturia sa, Marshall spune că femeia, numită de acuzare Kim Doe, a avut o relaţie de mai mulţi ani cu miliardarul în care femeia şi copiii ei au ajuns într-o situaţie de „absolută dependenţă”, fiind manipulată emoţional pentru „satisfacerea apetitului său sexual”.

Goguen i-ar fi dat, de asemenea, lui Eric Payne, care a făcut lucrări de construcţii pentru Goguen, un birou la subsolul Casey's Bar, un stabiliment pe care îl deţine în Whitefish.

Biroul „era protejat cu o parolă, avea o bară de striptease şi era menţionat drept camera „boom boom” în care el şi Payne puteau atrage femei tinere să se angajeze în acte sexuale cu ei pentru bani, droguri sau alte obiecte. de valoare”.

Prietenul său şantajist Bryan Nash l-a numit „pedofil”, după ce Goguen şi-a adus cele două fiice la domiciul lui, şi a făcut sex cu dădaca lor adolescentă într-o cabană de pe proprietate. Vârsta babysitterului nu este clară. „Goguen l-a ameninţat că îl va ucide dacă „spune ceva cuiva” despre „defectul său de caracter”, i-a pus în vedere că „deţine Montana” şi „este furnizor pentru forţele de ordine”, se arată în proces.

Goguen a început apoi o aventură cu soţia lui Nash căreia i-a plătit procedura de divorţ, târându-l într-o luptă juridică lungă care l-a costat scump pe fostul său amic.

El l-a folosit pe Marshall pentru a-l investiga şi hărţui pe Nash, care a mers la autorităţi „fără niciun rezultat”, se arată în proces. 

În septembrie 2014, Goguen i-a trimis mesaj lui Marshall folosind serviciul de mesagerie criptată Wickr, spunându-i că Nash i-ar putea distruge viaţa şi cariera, astfel că e nevoie de „răspuns extrem”.

„Trebuie să ucis. Ştiu că este o cerinţă FOARTE mare, dar suntem în stare de alertă militară. Putem discuta detalii în persoană, dar să NU avem conversaţii despre asta pe telefoanele noastre mobile. Doar Wickr...

Marshall nu a încercat să-l ucidă pe Nash, se arată în proces.

În mai 2020, Nash a pledat vinovat pentru o acuzaţie de şantaj - acesta a ameninţat că va divulga informaţii negative despre Goguen, dacă nu-i plăteşte cheltuielile de divorţ de 250.000 de dolari, potrivit Flathead Beacon . 

Goguen este din Bedford, Massachusetts, potrivit Post. A studiat inginerie electrică la universităţile Cornell şi Stanford şi s-a alăturat Sequoia Capital - un investitor timpuriu în Google, YouTube şi PayPal - în 1996, potrivit LinkedIn .

El a fost concediat de la Sequoia după ce Amber Baptiste l-a acuzat de agresiune fizică şi sexuală timp de 13 ani, după ce a luat-o la un club de striptease din Texas, potrivit Post . Ea l-a acuzat că a sodomizat-o timp de „şase ore la un moment dat” şi a forţat-o să-l numească „rege” şi „împărat” într-un proces în care a cerut daune de 40 de milioane de dolari.

Ultimul proces nu numeşte niciuna dintre cele presupuse 100 de femei din „haremul” lui Goguen, menţionând însă că el le-a cumpărat locuinţe unora dintre ele, inclusiv o casă de milioane de dolari în Santa Monica, California, unei amante pe care ar fi lăsat-o însărcinată de mai multe ori, dar pe care a plătit-o pentru a avorta.

Şeful poliţiei Whitefish, Bill Dial, unul din reclamanţi, a declarat pentru Post: „Acest om trebuie oprit. Este un miliardar a la Harvey Weinstein şi Epstein. Există o mulţime de oameni în această comunitate care ştiu ce face şi le este frică de el”.

Angajaţii lui Goguen spun că un detectiv pe nume Shane Erickson a fost „forţat să demisioneze” după ce nu a investigat acuzaţiile de agresiune sexuală împotriva lui Goguen, în timp ce „accepta necorespunzător cadouri şi alte compensaţii” de la el.

Adolescenta, identificată doar ca Pam Doe, a primit alcool şi cocaină de la Goguen, Payne şi o a treia persoană, se arată în proces.

Într-un e-mail pe care l-a scris avocatului ei, ea a spus că i s-a cerut să iasă dintr-un tort la o petrecere când avea 17 ani, după care i s-a cerut să fie „escortă” pentru mai mulţi bărbaţi.

Pe parcursul investigaţiei sale, Erickson i-a spus lui Marshall că Goguen a recunoscut că i-a plătit 1.200 de dolari pentru a face sex cu el.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite