Trump şi-ar fi înmormântat prima soţie pe terenul său de golf pentru a fi scutit de taxe

0
0
FOTO AFP
FOTO AFP

Ivana Trump, prima soţie a fostului preşedinte al SUA Donald Trump, a fost înmormântată lângă prima gaură a clubului naţional de golf Trump din New Jersey. Potrivit codului fiscal din New Jersey  mormântul fostei soţii a fostului preşedinte ar putea avea implicaţii fiscale pentru afacerea sa de golf, scrie Business Insider.

Documentele fiscale ale Trump Family Trust, publicate de ProPublica, arată că trustul a încercat să desemneze o proprietate din Hackettstown, New Jersey, ca fiind o companie de cimitire non-profit, deşi terenul de golf în sine se află la 32 km distanţă, în Bedminster. 

Ivana Trump, fosta soţie a fostului preşedinte Donald Trump, este prima persoană despre care se ştie că a fost înmormântată pe terenul de golf deţinut de Trump, potrivit sursei citate. 

Conform codului fiscal al statului New Jersey, orice teren care este dedicat în scopuri de cimitir este scutit de toate taxele, tarifele şi evaluările. Companiile de cimitire sunt, de asemenea, scutite în mod specific de plata oricăror impozite imobiliare, rate şi evaluări sau impozite pe proprietatea personală pe terenurile lor, precum şi de plata impozitelor pe afaceri, a impozitelor pe vânzări, a impozitelor pe venit şi a impozitelor pe moştenire.

În Comisia de revizuire a legii din New Jersey, o „companie de cimitire” este definită ca fiind „o persoană, o corporaţie, o asociaţie sau o altă entitate care deţine sau operează un cimitir, dar nu include o organizaţie religioasă care deţine un cimitir care limitează înmormântările la membrii acelei religii sau la familiile acestora, cu excepţia cazului în care organizaţia a obţinut un certificat de autoritate pentru cimitir”.

Trump plănuieşte de cel puţin un deceniu să construiască variante ale unui cimitir pe teren. NPR a relatat în 2012 că intenţia sa era de a construi un mausoleu în care să fie îngropat într-o zi. Ulterior, el şi-a modificat propunerea de a crea un cimitir pe proprietate pentru a sugera construirea a peste 1.000 de morminte posibile.

Ulterior, el a schimbat din nou proiectele, plănuind să creeze un „cimitir privat de familie cu 10 parcele” în acelaşi loc, a relatat The Washington Post în 2017. Trump a modificat ulterior propunerea pentru a include un cimitir cu 284 de parcele, care ar avea locuri de veci disponibile pentru vânzare. 

Ivana Trump a murit pe 14 iulie în locuinţa sa din Upper East Side, în ceea ce oficialii au declarat că a fost o moarte accidentală, după ce a suferit răni provocate de un corp contondent la nivelul trunchiului. Ea avea 73 de ani. 

Reprezentanţii lui Donald Trump şi ai terenului de golf Trump National Golf Course Bedminster nu au răspuns imediat solicitării Insider pentru comentarii. 

Mai multe - SUA

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite