Peste 3.000 de persoane au vizitat Ambasada României din Washington cu ocazia marcării a 10 ani de la aderarea României la UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vernisajul expoziţiei la Ambasada României din Washington FOTO Arhivă
Vernisajul expoziţiei la Ambasada României din Washington FOTO Arhivă

Sâmbătă, 13 mai, peste 3.000 de persoane au vizitat Ambasada României în Statele Unite cu prilejul „Zilei Porţilor Deschise” („Eu Open House”). Evenimentul a marcat totodată şi zece ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, se arată într-un comunicat de presă de la Ambasada României din Washington.

Cu ocazia „Eu Open House”, ambasade ale statelor membre din Uniunea Europeană şi-au deschis uşile pentru publicul american, care a avut sansa să cunoască o felie din tradiţiile şi patrimoniul cultural al statelor membre UE.

Ambasada României a organizat un spectacol de dans, „Căluşul”, al Căluşarilor din Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” din Craiova, un spectacol de dansuri populare tradiţionale româneşti prezentate de trupa Carpathia Folk Dance, proiecţii ale documentarelor „Descoperă România cu Peter Hurley” şi „Tărâmul dintre ape”, o expoziţie de fotografie intitulată „România prin aparatul meu foto” de Matei Fawzy şi servirea de produse tradiţionale româneşti.

Vizitatorii au avut şansa să se întâlnească şi să discute cu ambasadorul George Maior, ambasadorul României la Washington precum şi cu Ionuţ Vulpescu, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale.

„Ziua Porţilor Deschise la Ambasada României este o ocazie unică de a prezenta în mod direct miilor de americani care ne-au trecut pragul, valorile noastre culturale, elementele principale ale identităţii noastre şi oportunităţi de a vizita România ca turişti, oameni de afaceri sau studenţi” a declarat George Maior.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite