Peste 100 de obiecte ale fostului preşedinte american John F. Kennedy vor fi scoase la licitaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul preşedinte american, John F. Kennedy. FOTO: AFP
Fostul preşedinte american, John F. Kennedy. FOTO: AFP

Fotoliul pe care l-a folosit John F. Kennedy şi alte ă sută de suveniruri vor fi scoase la licitaţie luna viitoare, pentru a marca 50 de ani de la moartea sa, a anunţat Casa Heritage din New York, informează AFP.

Acest fotoliu, estimat la 50.000 de dolari este parte a colecţiei de suveniruri  a celui de-al 35-lea preşedinte american, printre obiecte fiind şi două steaguri ale Statelor Unite, cele care au stat în spatele biroului său de la Casa albă, aceste două obiecte fiind estimate la 100.000 de dolari.

Licitaţia va avea loc pe 23 noiembrie în Dallas, oraşul în care Kennedy a fost asasinat pe 22 noiembrie 1963, la mai puţin de trei ani de când preluase mandatul. Fostul preşedinte american avea vârsta de 46 în 1963.

Mai multe evenimente sunt planificate pentru a comemora cei 50 de ani.

Colecţia pusă la licitaţie este oferită de Wiliam Rudoy, un voluntar de la campania prezidenţială a lui Kennedy din 1960, persoană care a colecţionat timp de 50 de ani obiecte ale fostului preşedinte american.

Fotoliul a fost iniţial al secretarei personal al lui Kennedy, Evelyn Lincoln. El a fost mutat ulterior în Biroul Oval deoarece Kennedy suferea de dureri de spate.

Steagurile au fost date secretarei personale la cinci zile după asasinarea fostului preşedinte, la cererea lui Jacqueline Kennedy.

Printre suvenirurile care vor fi scoase la licitaţie se mai află şi o copie semnată a discursului său inaugural, un pix, un clipboard şi o scrisoare de la Jacqueline Kennedy care îi cerea secretarei lui Kennedy să-l aboneze pe preşedinte la „History Today”.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite