Liderul republicanilor în Senatul american: Revolta de la Capitoliu a fost alimentată cu minciuni şi provocată de preşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Capitoliu

Liderul majorităţii republicane în Senatul american, Mitch McConnell, a declarat marţi că protestatarii de la Capitoliu au fost alimentaţi cu minciuni şi provocaţi de preşedintele Donald Trump.

McConnell a declarat în Senat că protestatarii care au pătruns ilegal pe 6 ianuarie în Capitoliul american au fost provocaţi de Trump şi de alţii. „Ultima dată când Senatul s-a întâlnit tocmai ne recuperaserăm Capitoliul de la infractori violenţi care au încercat să oprească Congresul din a-şi face datoria. Mulţimea a fost hrănită cu minciuni”, a spus el, conform NBC.

„Ei au fost provocaţi de preşedinte şi de alţi oameni puternici şi au încercat să se folosească de teamă şi violenţă pentru a opri o procedură specifică a primei ramuri a guvernului federal care nu le-a plăcut”, a adăugat acesta.

McConnell a confirmat că Senatul aşteaptă din partea Camerei Reprezentanţilor articolul privind punerea sub acuzare a lui Donald Trump pentru ca procesul să poată începe.

Donald Trump a convocat pe 6 ianuarie, când Congresul certifica victoria în alegeri a democratului Joe Biden, un protest care a devenit violent. Sute de oameni au pătruns în Capitoliu, unde au existat confruntări cu forţele de ordine, zeci de persoane au fost rănite, iar cinci, între care un poliţist, au decedat.

O săptămână mai târziu, Camera Reprezentanţilor a votat punerea sub acuzare a preşedintelui republican, al cărui mandat se încheie miercuri.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite