Liderii Al-Qaeda, interceptaţi de serviciile americane

0
0

Decizia administraţiei Obama de săptămâna trecută de a închide misiunile diplomatice din aproape 20 de ţări şi de a emite alerte de călătorie a avut loc în urma interceptărilor electronice în care liderul Al-Qaeda din Pakistan a ordonat liderului organizaţiei afiliate din Yemen să atace duminică, potrivit reprezentanţilor de la Casa Albă, citaţi de New York Times.

Convorbirile interceptate săptămâna trecută între Ayman al-Zawahiri, cel care l-a înlocuit pe bin Laden în calitate de conducător al organizaţiei teroriste la nivel mondial, şi Nasser al-Wuhayshi, liderul Al-Qaeda din Peninsula Arabă, reprezintă unul din cele mai mari comploturi împotriva americanilor şi aliaţilor occidentali, informează reprezentanţi de securitate ai Statelor Unite, potrivit New York Times.

Misiunile diplomatice americane din Abu Dhabi, Amman, Cairo, Ryiadh, Doha, Dubai, Kuweit, Manama, Musat, Sanaa, Tripoli şi Dhahran vor rămâne închise până sâmbătă. De asemenea, mai multe ţări europene închis temporar misiunile lor diplomatice din Yemen, iar Ministerul de Externe al Marii Britanii nu recomandă călătoriile în afara ţării în această săptămână.

Departamentul de Stat american a emis de săptămâna stare de alertă globală pentru călătorii din SUA, care va rămâne în vigoare până la sfârşitul lunii august.

Între timp, autorităţile din Yemen au făcut publice numele a 25 de suspecţi Al-Qaeda, spunând că aceştia au planificat atacuri care vizează „reprezentanţe străine şi organizaţii” din capitala Sanaa şi alte oraşe din ţara arabă.

SUA


Ultimele știri
Cele mai citite