Joe și Jill Biden, la plajă înainte de turneul din Europa - VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înainte de turneul în Europa, președintele american Joe Biden s-a bucurat de o zi la plajă alături de prima doamnă Jill Biden. 

Cuplul prezidențial a fost filmat în timp ce se relaxau pe o plajă din apropierea casei lor din Delaware. 

În vârstă de 80 de ani, Biden a purtat o pereche de pantaloni scurți cu broaște țestoase și un tricou polo alb. Ulterior a renunțat la tricou și s-a întins pe un șezlong, la soare. 

Liderul de la Casa Albă s-a relaxand citind și butonând telefonul, în timp ce Jill Biden s-a bucurat de priveliște și de vremea frumoasă.

Joe Biden va pleca duminică spre Europa pentru un turneu rapid dominat de războiul din Ucraina, summitul NATO și aprobarea de către SUA a munițiilor cu dispersie. Consilierul său pentru securitate națională, Jake Sullivan, a spus că turneul va „arăta agenda președintelui pe scena mondială”, scrie The Guardian.

Președintele SUA va sosi duminică noaptea la Londra, unde va avea întâlniri cu prim-ministrul britanic, Rishi Sunak și cu regele Charles, apoi se va îndrepta către Vilnius unde va avea loc un summit-cheie al NATO între 11 și 12 iulie, apoi se va duce la Helsinki pentru a marca alăturarea celui mai nou membru al NATO, Finlanda.

Biden se va întâlni cu regele Charles la Castelul Windsor pentru prima dată de la încoronarea lui Charles, și se așteaptă să discute despre criza climatică, o problemă care a fost în centrul atenției ambilor lideri și despre cum să finanțeze inițiativele pentru a rezolva problema.

De marți, Biden va petrece două zile la Vilnius, capitala Lituaniei , care găzduiește summitul anual al NATO. El va participa la întâlniri cu lideri și va susține un discurs la Universitatea din Vilnius.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite