Înregistrarea video a bătăii tânărului afro-american Tyre Nichols de către polițiști, făcută publică. Ce striga băiatul VIDEO

0
Publicat:

Poliția din orașul Memphis a făcut publice, noaptea trecută, imagini cu momentul arestării tânărului afro-american Tyre Nichols. Nichols a murit după ce a fost bătut cu sălbăticie de polițiști.

Tyre Nichols a murit. Foto Captură video YouTube
Tyre Nichols a murit. Foto Captură video YouTube

Fiind oprit pentru conducere imprudentă, tânărul afro-american a fost bătut de mai mulți ofițeri de poliție. Aceștia au folosit spray lacrimogen, l-au lovit cu bastoane, au utilizat arme cu electroșocuri și i-au pus cătușele.

Acest incident a avut loc, sâmbătă, 7 ianuarie. Tyre Nichols a murit la spital, la trei zile după ce a fost bătut. 

Imaginile făcute publice au stârnit, în prezent, un val de furie în SUA.  

Procurorul general al SUA, Merrick Garland, a anunțat că a fost deschisă o anchetă federală în acest caz. Cazul amintește de cel al morții lui George Floyd din luna mai a anului 2020. 

În imaginile surprinse de camerele corporale de supraveghere ale ofițerilor de poliție și de camerele de supraveghere stradale, se observă cum într-o intersecție polițiștii îl încercuiesc pe tânărul afro-american și îi solicită să se dea jos din mașină și să ridice mâinile. 

Aceștia îl trag pe Tyre Nichols din mașină în timp ce el spune: „La naiba, nu am făcut nimic ... Vreau doar să mă duc acasă”. Polițiștii îl silesc să se întindă pe burtă și îi pulverizează în față spray lacrimogen. 

Tyre Nichols a murit la spital

Cu toate că tânărul se afla întins pe o parte, având deasupra sa un polițist, el nu se întinde pe burtă. Astfel, un alt polițist îl avertizează că va utiliza pistolul cu electroșocuri și, după o circa un minut, Nichols se ridică și începe să fugă. Unul dintre polițiști apelează la arma cu electroșoc, însă tânărul afro-american reușește să scape. 

După circa 7 minute, polițiștii îl ajung din spate pe Tyre Nichols într-o zonă de locuințe, unde încep să-l bată. Doi polițiști pot fi văzuți în timp ce îl țin la pământ, în vreme ce un al treilea îl lovește cu picioarele.

În continuare, un al patrulea polițist poate fi văzut în timp ce îl lovește cu un baston, înainte ca un altul să-i aplice și el lovituri tânărului. 

În vreme ce bărbatul se află la pământ, acesta strigă de mai multe ori: „Mamă!!!”. În momentul în care se ridică în picioare, un polițist îl lovește în față cu pumnul, al doilea îl lovește cu piciorul în față, iar cel de-al treilea îl lovește cu bastonul. 

În final, polițiștii îi pun cătușele lui Tyre Nichols și îl lasă lângă o mașină de poliție. Tyre Nichols a fost transportat la spital, unde a fost internat în stare critică, fiindcă nu mai avea aer. Tânărul afro-american a murit în spital, marți, 10 ianuarie. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite