Donald Trump a atacat-o pe Theresa May, după ce premierul britanic l-a criticat că a distribuit pe Twitter clipuri ale extremei drepte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Donald Trump i-a transmis premierului britanic să se concentreze pe „terorismul” care are loc în Marea Britanie după ce Theresa May l-a criticat pe preşedintele american că a distribuit pe Twitter clipuri ale extremei drepte, scrie The Guardian.

„Nu te concentra asupra mea, concentrează-te asupra terorismului radical islamic care are loc în Marea Britanie” a scris Trump pe Twitter.

Mai devreme, preşedintele Statelor Unite distribuise pe Twitter trei clipuri antimusulmane care aparţin unei grupări de extremă dreapta din Marea Britanie.

Un purtător de cuvânt al lui May a declarat că „este greşit ca un preşedinte să facă aşa ceva”.

Cele două state sunt văzute drept aliaţi apropiaţi, presa internaţională scriind adesrea despre „o relaţie specială”. Totodată, Theresa May a fost primu lider străin care l-a vizitat pe Trump la Casa Albă.

image

Cu peste 40 de milioane de „followers”, Trump a distribuit trei clipuri publicate de Jayda Fransen, lideră adjunctă a grupului de extremă-dreaptă British First. În vârstă de 31 de ani, aceasta din urmă a fost acuzată în Marea Britanie pentru folosirea „cuvintelor sau comportamentelor ameninţătoare, abuzive sau insultătoare” faţă de discursurile pe care le-a susţinut la un miting din Belfast.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite