Dallas, afectat de un puternic atac al hackerilor. Site-urile poliției, ale pompierilor și instanțele nu au putut fi accesate

0
Publicat:

Orașul Dallas se confruntă cu un atac puternic din partea hackerilor care au închis mai multe site-uri oficiale importante. Oficialii din Dallas susțin că este vorba de un atac de tip ransomware, o formă de software distribuit cu rea intenție pentru blocarea datelor și a rețelelor până la achitarea unui titlu de răscumpărare.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Atacul a afectat puternic și instanțele de judecată care au fost închise miercuri și joi, potrivit autorităților. Deși aceștia au afirmat că serviciile de urgență nu au fost afectate de atacul hackerilor, se pare că nici site-urile poliției și pompierilor nu au funcționat pe parcursul zilei.

Atacurile de tip ransomware au un impact foarte mare asupra companiilor și autorităților locale din SUA. În urmă cu câțiva ani, Atlanta a fost grav afectată de un atac al hackerilor timp de 3 zile. Astfel de atacuri provoacă prejudicii de milioane de dolari, proveniți din bani publici. 

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite