Un miliardar rus a iniţiat o acţiune în justiţie împotriva ministrului de Externe al Australiei, ca urmare a sancţiunilor

0
0
rusia-sanctiuni-shutterstock
FOTO Shutterstock

Miliardarul rus Alexander Abramov a iniţiat o acţiune în justiţie împotriva ministrului de externe al Australiei, încercând să fie eliminat de pe lista persoanelor vizate de sancţiuni ca urmare a invaziei ruse în Ucraina, relatează The Guardian.

Abramov, care locuie┼čte ├«n Elve┼úia ┼či a f─âcut o avere estimat─â la peste 6 miliarde de dolari din industria siderurgic─â rus─â, s-a num─ârat printre persoanele din domeniile afaceri, militar ┼či politic sanc┼úionate de Australia ├«n aprilie.

Avocatul s─âu, Stewart Levitt, a declarat pentru Guardian Australia c─â clientul s─âu ÔÇ×nu ├«ndepline┼čte criteriile pentru a se afla pe lista de sanc┼úiuniÔÇŁ.

ÔÇ×Nu este nepotrivit s─â existe sanc┼úiuni ├«mpotriva persoanelor care promoveaz─â interesele guvernului rus, dar spunem c─â dl Abramov nu face parte din categoria persoanelor care au influen┼úa necesar─â. Este un om de afaceri, un om de afaceri de succes, dar nu este o persoan─â care ar trebui s─â fie vizat─â[de sanc┼úiuniÔÇŁ, a spus Levitt.

ÔÇ×Nu este cineva care a oferit ajutor guvernului rus ├«n ceea ce prive┼čte promovarea obiectivelor de r─âzboi ale Rusiei. Este de fapt o persoan─â privat─â, care tr─âie┼čte ├«n afara Rusiei, desf─â┼čoar─â afaceriÔÇŁ ┼či nu ar trebui s─â fie vizat de sanc├«iunile decise de guvernul australian.

Levitt a spus că sancţiunile îl vor împiedica pe clientul său să facă tranzacţii cu sau să viziteze Australia.

Cu toate acestea, el a spus c─â nu au avut niciun efect imediat, deoarece Abramov nu locuie┼čte ├«n prezent ┼či nu face tranzac┼úii cu Australia.

ÔÇ×Dar, cu toate acestea, el nu vede nicio justificare pentru a fi pe o list─â de sanc┼úiuni decis─â de guvernul australianÔÇŁ, a spus Levitt.

De┼či nu are interese de afaceri ├«n Australia, Abramov de┼úine propriet─â┼úi ├«n Noua Zeeland─â, care include o proprietate ├«n Helena Bay ├«n valoare de zeci de milioane de dolari.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite