Şeful spionajului britanic acuză Rusia că foloseşte metode „tot mai agresive“ pentru a se opune Occidentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful serviciului britanic de informaţii MI5, Andrew Parker, a lansat un avertisment cu privire la metodele „tot mai agresive“ folosite de Rusia pentru a se opune Occidentului, făcând referire inclusiv la tehnologiile cibernetice, relevă AFP.

Într-un interviu acordat cotidianului britanic „The Guardian“, Andrew Parker a explicat că Moscova „se sprijină pe toată gama sa de organisme de stat şi pe toată puterea sa pentru a-şi promova politica externă din ce în ce mai agresivă, inclusiv prin propagandă, spionaj, subversiuni şi atacuri cibernetice“.

„Rusia acţionează în toată Europa şi în Regatul Unit. Sarcina MI5 este de a-i bara calea“, a mai spus Parker.

Aceste declaraţii au venit la zece zile după ce o escadră navală rusă compusă din opt nave, în drum spre coastele siriene, a fost supravegheată în Marea Nordului de o fregată britanică.

De cealaltă parte, Kremlinul a calificat drept nefondate acuzaţiile formulate de şeful MI5, notează Reuters.

„Acele cuvinte nu corespund realităţii“, a declarat într-o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Până când cineva va aduce probe, noi vom considera declaraţiile respective drept nefondate şi gratuite. Rusia foloseşte toate posibilităţile, dar toate posibilităţile prevăzute de dreptul internaţional pentru a-şi urmări interesele şi a le apăra în străinătate“, a adăugat el.

Recent, şi Washingtonul a acuzat Rusia că a orchestrat ample atacuri informatice pentru a influenţa campania prezidenţială din SUA, acuzaţii respinse de preşedintele rus, Vladimir Putin.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite