Rusia susține că a doborât două drone ucrainene deasupra Mării Azov

0
Publicat:

Ministerul rus al Apărării a declarat duminică a doborât deasupra Mării Azov două rachete ucrainene care se îndreptau spre teritoriul său, la câteva ore după ce a raportat atacuri cu drone în trei regiuni ruseşti, inclusiv Moscova.

FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

„Apărarea antiaeriană rusă a localizat şi distrus două rachete ucrainene deasupra Mării Azov”, se arată într-un comunicat al Ministerului rus al Apărării.

Moscova a anunţat mai devreme duminică că a doborât drone ucrainene în trei regiuni ruseşti, a doua zi după un vast atac cu drone lansat de Rusia asupra capitalei Ucrainei, prezentat de conducerea de la Kiev ca fiind cel mai mare atac cu drone de la începutul conflictului în februarie 2022.

„Apărarea antiaeriană a distrus patru drone ucrainene deasupra regiunilor Briansk, Smolensk şi Tula”, a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat preluat de AFP și Agerpres.

Rusia a afirmat că drone au fost de asemenea doborâte şi deasupra regiunii Moscovei.

Ucraina a acuzat sâmbătă Moscova că a lansat un atac cu 75 de drone asupra teritoriului său, majoritatea în direcţia capitalei Kiev, şi a susţinut că a doborât 71 dintre ele. Atacul s-a soldat cu cinci răniţi, potrivit unui raport publicat sâmbătă de autorităţi, şi a lăsat zeci de blocuri şi clădiri fără energie electrică, transmite AFP, potrivit Agerpres.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite