Putin susţine că instructori occidentali se află deja în Ucraina: „Ştim că sunt acolo aşa-numiţii mercenari”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele rus Vladimir Putin a afirmat marţi, fără a oferi dovezi, că instructori militari occidentali se află deja în Ucraina, pretinzând că aceștia sunt mercenari și avertizând că vor fi în vizorul tirurilor ruse, potrivit News.ro, care citează TASS.

Vladimir Putin. FOTO Profimedia
Vladimir Putin. FOTO Profimedia

Într-o conferinţă de presă susţinută în Uzbekistan, liderul de la Kremlin a declarat că interceptarea comunicaţiilor ucrainene a permis adesea să se audă voci în alte limbi decât ucraineana (engleză, franceză şi poloneză).

Ştim că sunt acolo, aşa-numiţii mercenari”, a mai spus președintele rus, afirmând că instructorii occidentali, sub masca mercenarilor, aduc servicii militare în Ucraina, dar suferă pierderi.

„Le este din ce în ce mai greu să ascundă aceste pierderi”, a afirmat liderul rus.

„Se vor afla şi în zona de ţintire a forţelor armate ruse”

Putin spune că loviturile ucrainene pe teritoriul rusesc cu arme furnizate de Occident sunt posibile doar cu ajutorul specialiştilor occidentali.

„Militarii occidentali, dacă vor fi prezenţi în Ucraina, se vor afla şi în zona de ţintire a forţelor armate ruse. Vom face în continuare ceea ce considerăm necesar. Indiferent de cine se află pe teritoriul ucrainean”, a amenințat el.

Amintim că preşedintele rus Vladimir Putin a ameninţat Europa cu „consecinţe grave” dacă ţările NATO vor permite Ucrainei să folosească armamentul occidental pentru a ataca ţinte pe teritoriul rus, transmit agenţiile AFP şi EFE

  „Aceşti reprezentanţi ai ţărilor NATO, în special din Europa, mai ales în ţările mici, ar trebui să fie conştienţi cu ce se joacă. Trebuie să-şi amintească faptul că sunt adesea state cu un teritoriu mic şi cu o populaţie foarte densă”, iar „acest factor este un lucru serios la care ar trebui să reflecteze înainte de a vorbi despre lansarea de atacuri în profunzimea teritoriului rus”, a atenţionat Putin la o conferinţă de presă susținută la finalul unei vizite în Uzbekistan, potrivit Agerpres.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite