Putin interzice protestele în mai multe locuri publice și introduce amenzi pentru „propaganda LGBT“

0
Publicat:

Președintele rus Vladimir Putin a semnat o lege federală care extinde semnificativ lista locurilor în care sunt interzise întâlnirile, mitingurile, procesiunile și demonstrațiile. De asemenea a promulgat o lege care extinde restricţiile asupra promovării "propagandei LGBT", a anunțat luni agenția de presă de stat RIA.

Putin a extins restricţiile asupra propagandei LGBT FOTO AFP
Putin a extins restricţiile asupra propagandei LGBT FOTO AFP

Astfel, va fi imposibil de organizat mitinguri în clădirile autorităților publice și în zonele adiacente acestora, în aeroporturi, gări și autogări, în porturi, pe teritoriul universităților, școlilor și spitalelor, în apropierea  bisericilo dar și a altor structuri. În plus, interdicția se va aplica teritoriilor adiacente ale istituțiilor care asigură funcționarea rețelelor electrice, termice, de apă și gaze.

Până acum mitingurile erau interzise să aibă loc în apropierea reședințelor prezidențiale, instanțelor, serviciilor operaționale de urgență și închisorilor.

Noua lege prevede, de asemenea, că fiecare regiune poate introduce în plus propriile sale interdicții asupra locurilor de întâlniri, mitinguri și demonstrații, dacă o astfel de măsură „se datorează caracteristicilor istorice, culturale și alte caracteristici obiective ale Federației Ruse”.

Au fot extinse restricţiile asupra propagandei LGBT

Tot luni, președintele rus Vladimir Putin a semnat luni o lege care interzice „propaganda LGBT”, precum și reatribuirea de gen, conform RIA.

Noua lege interzice „promovarea sau demonstrarea relațiilor sexuale netradiționale și reatribuire de gen prin intermediul: filmelor, cărților, reclamelor, publicațiilor în mass-media, serviciilor audiovizuale, jocurilor pe calculator, anunțurilor.

Potrivit sursei citate, utilizatorii ruși ai rețelelor sociale nu vor fi trași la răspundere pentru comentariile altor persoane, pe paginile lor, ce onțin propagandă LGBT.

Au fost aduse modificări Codului de Infracțiuni Administrative (CAO) care extind răspunderea pentru încălcarea noilor legi atât la adulți, cât și la minori.

Deci, pentru difuzarea propagandei LGBT în mass-media sau pe internet, rușii vor trebui să plătească până la 400 de mii de ruble (6.087 de eruro), iar persoanele juridice - până la cinci milioane de ruble (76.091 de euro). De asemenea, și cetățenii străini ce încalcă această lege vor putea fi amendați cu până la 400 de mii de ruble, arestați până la 15 zile sau deportați.

Pentru diseminarea de informații în rândul copiilor care demonstrează relații și preferințe sexuale netradiționale, sau care îi pot face să-și dorească să-și schimbe sexul, rușii pot primi amenzi de până la 200 de mii de ruble (3040 de euro) și până la patru milioane de ruble pentru persoanele juridice (60.873 de eruro).

Noul pachet de legi prevede, de asemenea, că materialele cu propagandă LGBT și reatribuire de gen vor fi incluse în lista de motive pentru blocarea site-urilor de către Roskomnadzor (Serviciul Federal de Supraveghere în sfera comunicațiilor, tehnologiilor informaționale și mass-media). Organizația a fost autorizată să monitorizeze astfel de informații pe internet.

Dacă, pe baza rezultatelor monitorizării, sunt identificate semne de propagandă sau pedofilie LGBT, Roskomnadzor va putea lua măsuri pentru a restricționa accesul la astfel de informații, precum și să trimită informații despre aceasta către organismele abilitate.

Luna trecută, Parlamentul rus a votat în a treia şi ultima lectură o lege ce extindea la toate categoriile de vârstă existenta interdicţie de a face „propagandă LGBT" în rândul copiilor. 

Rusia nu a încetat să-şi întărească orientarea conservatoare în ultimii ani, în faţa a ceea ce preşedintele Vladimir Putin prezintă drept „decadenţa" societăţii occidentale, scrie Agerpres.

Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite