Moscova spune că urmărește „foarte îndeaproape” desfăşurarea alegerilor din Franţa

0
Publicat:

Kremlinul a declarat luni că rezultatul primului tur al alegerilor parlamentare din Franţa a confirmat tendinţele deja observate în diferite ţări europene, relatează Reuters.

Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Kremlinului FOTO: Arhivă
Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Kremlinului FOTO: Arhivă

Partidul de extremă dreapta al lui Marine Le Pen, Rassemblement National (RN), a înregistrat rezultate istorice şi a câştigat primul tur al alegerilor parlamentare din Franţa, însă rezultatul final va depinde de constituirea alianţelor înainte de turul doi de săptămâna viitoare, scrie news.ro.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor că Moscova urmăreşte îndeaproape alegerile din Franţa şi consideră că modul în care a decurs primul tur reflectă o tendinţă la nivel european. "Urmărim foarte îndeaproape desfăşurarea acestor alegeri, iar tendinţele care au apărut anterior într-o serie de ţări europene, inclusiv Franţa, se confirmă", a declarat Peskov.

"Vom aştepta turul al doilea, deşi preferinţele alegătorilor francezi sunt, mai mult sau mai puţin, clare pentru noi", a adăugat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite