FSB vrea despăgubiri de la armata rusă pentru o dronă doborâtă din greșeală în regiunea Belgorod

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul Federal de Securitate (FSB, fostul KGB) cere despăgubiri de la armata rusă pentru o dronă doborâtă din greșeală acum o săptămână în regiunea Belgorod, situată la granița cu Ucraina.

Dronă aparținând FSB doborâtă de armata rusă în Belgorod FOTO Telegram
Dronă aparținând FSB doborâtă de armata rusă în Belgorod FOTO Telegram

Armata rusă a crezut că eliminat, în data de 30 martie, o dronă trimisă de armata ucraineană peste regiunea Belgorod în scopuri de spionaj, dar s-a dovedit între timp că aparatul de zbor fără pilot în cauză aparținea FSB.

„O patrulă a observat un obiect neidentificat pe cer, iar comandantul a decis să-l doboare, ceea ce s-a întâmplat cu succes. Însă, câteva minute mai târziu, reprezentanți ai adevăratului proprietar al dronei, filiala FSB din Belgorod, s-au prezentat la fața locului. Aceștia au declarat că drona doborâtă era dintr-o gamă de vârf și scumpă”, informează o sursă locală, potrivit The New Voice of Ukraine.

Prin urmare, FSB a cerut armatei ruse să o despăgubească cu 3 milioane de ruble rusești (puțin peste 33.800 de euro). Însă suma despăgubirii solicitate de FSB este mai mare decât a dronei doborâte, remarcă sursa citată. Ori drona din „gama de vârf” distrusă de armata rusă este de fapt o dronă comercială chineză, de tip Raefly VT260, care costă între 800.000 și 2 milioane ruble rusești (între 9.000 și 22.530 de euro).

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite