Edward Snowden face naveta la Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Edward Snoden se va ocupa de administrarea unui website rusesc FOTO Life News.ru
Edward Snoden se va ocupa de administrarea unui website rusesc FOTO Life News.ru

Fostul consultant al CIA, Edward Snowden, cel care a dezvăluit vastele operaţiuni de spionaj electronic desfăşurate de serviciile secrete americane şi care este refugiat în prezent în Rusia, şi-a găsit un loc de muncă în această ţară, urmând ca de la 1 noiembrie să se ocupe de administrarea unui important website local, a declarat avocatul lui Snowden, Anatoli Kucerena.

Acesta a refuzat să precizeze despre ce website este vorba, invocând raţiuni de securitate, notează agenţia Ria Novosti. Acelaşi avocat afirmase anterior că Snowden a început să înveţe limba rusă.

site-ul Life News a publicat o nouă fotografie a lui Edward Snowden despre care spune că a fost făcută în septembrie şi a fost cumpărată cu 100.000 de ruble (2.300 euro) de la autor, care a trimis-o la redacţie cu ajutorul smartphon-ului.

Tânărul, înconjurat de doua femei dintre care una, cea blondă, ar putea fi Sarah Harrison, angajata WikiLeaks care îl însoţeste de la plecarea din Hong Kong, pare a fi fost făcuta pe un vapor pe râul Moscova.
 
Life News scrie că fotografia dovedeşte că Snowden „fie trăieşte la Moscova, fie se deplasează regulat la Moscova". Edward Snowden nu a mai apărut public de când a obţinut în 1 august un azil provizoriu pe un an în Rusia, după ce a petrecut peste o lună în zona de tranzit a aeroportului moscovit Şeremetievo.

Avocatul său a precizat joi că americanul nu va răspunde la întrebări ale serviciilor secrete străine legate de sistemul de spionaj al Statelor Unite asupra aliaţilor.

Autorităţile americane au cerut în mod repetat Rusiei să-l extrădeze pe Snowden, pus sub acuzare în SUA pentru că a dezvăluit presei informaţii clasificate. Pe data de 1 august, el a primit azil temporar în Rusia şi stă ascuns într-un loc secret din această ţară.
 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite