Cum se face de ruşine propaganda Armatei Ruse

0
0

Umilit în Ucraina, Ministerul Apărării al Federației Ruse încearcă să pună în practică o operațiune de spălare a imaginii prin publicarea unor false materiale video de propagandă.

O filmare cu elicoptere de luptă a fost trucată de Kremlin FOTO EPA/EFE
O filmare cu elicoptere de luptă a fost trucată de Kremlin FOTO EPA/EFE

Se pare că, așa cum susțin analiștii de la „Defense Express”, acestea sunt foarte prost realizate, iar unele ajung chiar la limita penibilului.

Astfel, după ce a publicat un clip în care se pot vedea blindate americane M2 Bradley „distruse”, în timp ce aceste sisteme nici măcar nu sunt în dotarea Forțele Armate ale Ucrainei, fosta Armată Roșie a trecut la nivelul următor și a publicat un clip video din care reise că elicoptere Ka-52 „lovesc” ziua în amiaza mare, pe Nipru, o navă de asalt a forțelor speciale ucrainene.

Dincolo de faptul că niciun comandant zdravăn la cap nu și-ar trimite în luptă militarii în plină zi cu o barjă nepropulsată și fără foc de acoperire, analiștii de la „Defense Express” susțin că obiectul lovit de elicopterele rusești nu este o navă, ci piciorul unui pod construit de trupele germane în 1943 și distrus un an mai târziu. Din construcția respectivă au mai rămas două astfel de picioare, iar unul dintre ele a fost ținta elicopterelor rusești.

Ca o concluzie, Moscova trimite două elicoptere de luptă să tragă într-un picior de pod, filmează misiunea și o face publică susținând că a distrus „debarcarea forțelor armate ucrainene peste Nipru”.

Reamintim că, în jocul propagandistic, Moscova a mai comunicat de mai multe ori distrugerea unor sisteme de rachete HIMARS sau Harpoon, lucru negat imediat de Pentagon prin purtătorul de cuvânt.

Piciorul podului construit de armata germană în 1943 FOTO Defense Express
Piciorul podului construit de armata germană în 1943 FOTO Defense Express
Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite