Adjunctul şefului Consiliului de Securitate al Rusiei se arată neimpresionat de sancţiunile economice şi ameninţă Occidentul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Adjunctul preşedintelui Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a avertizat că Moscova ar putea răspunde sancţiunilor americane şi UE, după invazia Ucrainei, prin ieşirea din acordurile de neproliferare nucleară cu SUA şi îngheţarea activelor occidentale din Rusia, relatează AP.

Dmitri Medvedev s-a arătat neimpresionat de sancţiunile economice şi financiare despre care a scris că sunt o expresie a „impotenţei politice” a SUA, UE şi aliaţilor acestora.

În comentarii publicate pe pagina sa oficială de pe reţeaua socială rusă VKontakte, Medvedev a scris că sancţiunile economice vizând Rusia ar putea oferi Moscovei ocazia unei reexaminări a relaţiilor cu Occidentul, părând să sugereze faptul că Rusia ar putea renunţa la Tratatul New Start de control al armelor nucleare, încheiat între SUA şi Rusia, şi care prevede limitări reciproce ale arsenalul nuclear.

Fostul preşedinte rus a lansat şi perspectiva întreruperii relaţiilor diplomatice cu ţările vestice, în măsura în care nu ar mai exista o „necesitate specială” în menţinerea lor. El a adăugat că de acum încolo „am putea să ne cercetăm prin lentilele binoclurilor şi bătaia armelor”.

Medvedev a indicat şi posibilitatea ca Rusia să îngheţe activele ţărilor occidentale din Rusia ca acţiune simetrică faţă de măsura acestora de a îngheţa activele ruseşti.

Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite